17. 05. 2022 - 16:17
APSURDISTAN - OVO JE SUROVA BH. REALNOST: Široki četiri meča...
907
Shares
APSURDISTAN - OVO JE SUROVA BH. REALNOST: Široki četiri meča bez publike i 5.000 KM kazne

PRESMIJEŠNA KAZNA

APSURDISTAN - OVO JE SUROVA BH. REALNOST: Široki četiri meča bez publike i 5.000 KM kazne

17. 05. 2022 - 16:17
0
Shares

Nogometni klub Široki Brijeg igraće naredne četiri utakmice bez prisustva publike, odlučeno je na današnjoj sjednici Disciplinske komisije Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Tim sa „Pecare“ kažnjen je i novčano sa 5.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 31. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva. Gosti su takođe kažnjeni novčano sa 5.000 KM jer su odbili nastaviti utakmicu iako su se prema mišljenju delegata stekli uslovi.

„Sarajevu nismo uzeli bodove iako je pravilnikom predviđeno oduzimanje od tri do šest. Nismo se odlučili na taj potez, jer su se i ranije dešavali ispadi navijača na „Pecari“, što je ovoga puta bila olakšavajuća okolnost za Sarajevo“, rekli su iz Disciplinske komisije N/FS BiH.

Prekinutu utakmica 31. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine juče je Takmičarska komisija registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina. Susret na stadionu „Pecara“ odigran u subotu prekinut je nakon što su dvije minute prije kraja dva igrača Sarajeva, Hamza Čataković i Amer Dupovac, sa tribine pogođeni predmetima u glavu. Nakon što su se službena lica i igrači povukli sa terena, te nakon što je intervencijom policije i zaštitara ispražnjena tribina s agledaocima, službena lica su donijela odluku du su se stvorili uslovi za nastavak meča. Međutima gosti iz Sarajeva odbili su se vratiti na teren i završiti meč u kojem su Širokobriježani do trenutka prekida vodili rezultatom 2:0.

Učitaj još novosti