16. 05. 2022 - 12:57
GRK IZGUBIO OD ĐOKOVIĆA PA ODUŠEVIO SVE NAVIJAČE IZJAVOM:...
907
Shares
GRK IZGUBIO OD ĐOKOVIĆA PA ODUŠEVIO SVE NAVIJAČE IZJAVOM: Novak je kao...

GRK IZGUBIO OD ĐOKOVIĆA PA ODUŠEVIO SVE NAVIJAČE IZJAVOM: Novak je kao...

16. 05. 2022 - 12:57
0
Shares

Nakon što je poražen u finalu mastersa u Rimu, Stefanos Cicipas je imao puno lijepih riječi o Novaku Đokoviću.

Najbolji teniser svijeta je osvojio prvi trofej u sezoni pobjedom u čudnom meču protiv Grka.

Đoković je prvi set osvojio rezultatom 6:0, a onda je u drugom bio na ivici ponora, ali je uspio da se vrati i ne dozvoli petom teniseru svijeta da produži meč za pehar.

Cicipas je nakon finala poručio da nije mogao protiv onakve igre Đokovića.

- Probao sam da ostanem u meču poslije prvog seta, da pronađem rješenja. Šteta, servirao sam za drugi set, mogao sam i da imam dva brejka prednosti, ali nisam imao neku dodatnu energiju koja mi je bila potrebna da završim drugi set. On je igrao zaista dobro. Počeo je nevjerovatno, bio je na svakoj lopti, nije pravio greške - rekao je Cicipas.

Novinare je poslije finala u Rimu zanimalo i ko je, po mišljenju Cicipasa, favorit na predstojećem Rolan Garosu.

- Trenutno je to Karlos Alkaraz. Previše imena. Alkaraz ili Novak, obojica igraju sjajno i oni su favoriti. Ja moram da popravim nekoliko stvari u igri. Ne znam da li ću uspjeti, ali nadam se da hoću do Rolan Garosa. Volio bih da budem tu sa njima, ali moram da unaprijedim neke detalje. Na papiru sam sve bliži, ali to je na papiru. Rolan Garos je maratona, čak i više od drugih slemova. Mora čovjek potpuno da se potroši i duhovno i fizički na terenu, to je svojstvo šljake, da iscijedi sve iz tebe. Odmoriću se nekoliko dana i početi da treniram. Nadam se da mogu daleko.

Posebne je riječi dvadesetčetvorogodišnji Grk imao za Novaka.

- Novak je veliki šampion. Mnogo ga poštujem. Razumijem svaku odluku koju je donio, čak i one u prošlosti. Podržavam ih. Mislim da je on veoma mudra osoba koja tačno zna šta radi kada je riječ o njegovoj karijeri i životu. Sve je uskladio tako da je blizu savršenstva – ishrana, svakodnevni život, tenis, sve je dobro rasporedio - rekao je Cicipas i dodao:

- On je kao bolid Formule 1 – i najmanji detalj može da mu poremeti ritam. Brine se o tome da je sve što radi blizu perfekcije, koliko je moguće. To ne mogu da zanemarim i to ne može da me ne inspiriše, jer to je profesionalizam do kraja. Ako govorimo o teniskim legendama i rekordima, lično mislim da je je jedan od najprofesionalnijih i najbolji od svih - zaključio je Cicipas.

Kurir sport

Učitaj još novosti