16. 05. 2022 - 08:21
Željezničar večeras dočekuje Radnik, utakmica u znaku sjećanja...
907
Shares
Željezničar večeras dočekuje Radnik, utakmica u znaku sjećanja na Ivicu Osima

Željezničar večeras dočekuje Radnik, utakmica u znaku sjećanja na Ivicu Osima

16. 05. 2022 - 08:21
0
Shares

Susretom između Željezničara i Radnika večeras će biti zaključeno 31. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Večerašnji susret na stadionu Grbavica počinje u neuobičajenom terminu.

Glavni sudija meča Danijel Bojo će označiti početak duela u 19 sati i 21 minutu koji simbolizira godinu osnivanja kluba, a Željezničar je dobio odobrenje Nogometnog saveza BiH za taj termin zbog toga što će utakmica biti odigrana u znak sjećanja na Ivicu Osima.

Ovo će biti prva utakmica Željezničara na stadionu Grbavica otkako je legendarni Švabo preminuo, a Plavi su napravili specijalni program u sjećanje na svog nekadašnjeg igrača i trenera.

Ulaz na utakmicu bit će besplatan za sve aktivne članove FK Željezničar kojih ima više od 12.000, ali i za djecu, a svi koji žele moći će se upisati u Knjigu žalosti koja je postavljena u Shopu FK Željezničar.

Na početku susreta svi igrači FK Željezničar na teren će izaći u majicama sa slikom Ivice Osima, a navijači s južne tribine su spremili posebnu navijačku koreografiju. Navijačima na ostale tri tribine će pri ulasku na stadion biti podijeljeni kartoni s likom Ivice Osima i jednim od njegovih čuvenih citata koje će tokom utakmice podignuti i napraviti spektakularnu koreografiju.

Također, uz stadion će biti postavljen i ogromni buket s 1.000 plavo-bijelih ruža i portret Ivice Osima, a planirano je i da Grbavicu tokom utakmice nadlijeće avion koji će za sobom vuči veliki transparent sa porukom: "Legende žive u srcima. Ivica Osim 1941 - 2022".

Što se tiče rezultatskog značaja utakmice, on je mnogo veći za goste. Željezničar ne može u izaći u Evropu, dok Radniku "gori pod nogama" kada je borba za opstanak u pitanju.

Bijeljinskom timu bi poraz i definitivno značio napuštanje društva najboljih, dok bi pobjedom ostavio kolike-tolike šanse da i naredne sezone igra u elitnom rangu bosanskohercegovačkog nogometa.

31. kolo Premijer lige BiH:

Široki Brijeg - Sarajevo prekid pri rezultatu 2:0*

Velež - Tuzla City 1:0

Leotar - Rudar 2:0

Sloboda - Borac 2:1

Posušje - Zrinjski 2:2

Željezničar - Radnik (ponedjeljak, 19:21, Moja TV)

Učitaj još novosti