15. 05. 2022 - 19:03
Nezaustavljivi Biblija spasio Zrinjski poraza Mokrom Docu,...
907
Shares
Nezaustavljivi Biblija spasio Zrinjski poraza Mokrom Docu, Posušje blizu opstanka

PREMIJER LIGA BIH

Nezaustavljivi Biblija spasio Zrinjski poraza Mokrom Docu, Posušje blizu opstanka

15. 05. 2022 - 19:03
0
Shares

Nogometaši Posušja i Zrinjskog podijelili su bodove na stadionu Mokri Dolac u 31. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 2:2.

Većina prvog poluvremena se igralo na sredini terena, a prvu veliku šansu propustilo je Posušje u 24. minuti kada je Magdić spasio situaciju izbacivši loptu s gol-linije nakon udarca Pavkovića. Uzvratio je Zrinjski pet minuta kasnije, ali je Horkaš odlično intervenisao nakon šuta Bilbije.

Nastavili su prvaci BiH pritiskati, a osam minuta prije kraja prvog poluvremena stigli su u vodstvo nakon greške odbrana Posušja. Lopta je na kraju došla do Bilbije koji je poentirao i tako postigao svoj 30. pogodak u sezoni.

Rastrčani Posušaci su do izjednačenja stigli već u sedmoj minuti nastavka. Nakon šuta Pavkovića lopta se provukla ispod Čondrića i stigla do Begića koji je posprema u mrežu za 1:1. Samo dvije minute kasnije eksplodirao je stadion nakon što je Milanović preciznim udarcem pogodio za veliki preokret.

Mogli su domaći nokautirati prvake pola sata prije kraja meča kada ih je spasio Trajkovski, a kazna je stigla samo dvije minute kasnije. Ponovo je strijelac bio Bilbija koji je sjajno skočio nakon kornera i matirao Horkaša. Imalo je Posušje još nekoliko prilika za postizanje gola do kraja meča, ali se rezultat više nije mijenjao.

Zrinjski je i dalje na prvom mjestu, a već ranije je osigurao naslov prvaka. S druge strane, Posušje je na 10. poziciji s pet bodova više od Rudara koji je u opasnoj zoni. Do kraja prvenstva su ostala još dva kola. U narednom kolu Posušje gostuje Tuzla Cityju, dok će Zrinjski dočekati Leotar.

Učitaj još novosti