15. 05. 2022 - 14:33
Zlatan Ibrahimović i nevjerovatna priča zašto je odbio Arsenal
907
Shares
Zlatan Ibrahimović i nevjerovatna priča zašto je odbio Arsenal

Zlatan Ibrahimović i nevjerovatna priča zašto je odbio Arsenal

15. 05. 2022 - 14:33
0
Shares

Zlatan Ibrahimović je bez dileme jedan od najboljih napadača 21. vijeka.

Švedski fudbaler bh. korijena je igrao za neke od najboljih timova Evrope. Trenutno je član Milana i njegovoj karijeri se bliži kraj

Još kao mladi momak Ibrahimović je pokazao da ima poseban karakter. Neki će to nazvati arogantnim, a neki genijalnim. Dok će neki reći da je idealna kombinacije arogantnog i genijalnog.

Još kao 19-godišnjak Zlatan je na sebe privukao ogromnu pažnju od nekih najvažnijih klubova. Arsene Wenger je bio među prvim koji je doveo napadača iz Švedske u Arsenal, ali do potpisa nikad nije došlo.

Ibrahimović se pojavio u klupskom kampu, napravio je nekoliko fotografija i u rukama mu je bio dres s brojem 9. Međutim, tek nakon toga je došlo do problema.

Wenger je htio da se uvjeri u kvalitete mladog dečka koji je imao dobre preporuke kada ga je dočekao hladan tuš.

"Htio je da vidi koliko sam dobar, da prođem probu. Nisam mogao da vjerujem. Zlatan ne dolazi na probu", kazao je Ibrahimović svojevremeno.

Istom brzinom kako je stigao u London tako se vratio i u Malmo. Nakon toga je potpisao za Ajax što je bio samo uvod u veliku karijeru.

Ibrahimović u oktobru slavi 41. rođendan, a upitno je da li će to uraditi na terenu pošto ima ozbiljnih fizičkih problema i čini se da je došlo vrijeme da se oprosti od fudbala.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti