15. 05. 2022 - 08:41
Liverpool je ovaj trofej čekao 16 godina, pogledajte kako su...
907
Shares
Liverpool je ovaj trofej čekao 16 godina, pogledajte kako su proslavili

Liverpool je ovaj trofej čekao 16 godina, pogledajte kako su proslavili

15. 05. 2022 - 08:41
0
Shares

Liverpool je u subotu boljim izvođenjem jedanaesteraca na Wembleyju savladao Chelsea 6:5 i tako stigao do naslova u FA kupu, svog osmog ukupno i prvog nakon 2006. godine. Koliko je on značio ekipi i Jürgenu Kloppu pokazale su scene nakon kraja utakmice.

Liverpool je ovim trofejom ostao u igri za osvajanje četiri naslova u ovoj sezoni, što je dosad uspjelo tek Celticu 1967. godine. Uz naslove u Liga kupu i FA Kupu još uvijek može postati i prvak Engleske iako dva kola prije kraja ima tri boda manje od Manchester Cityja. Naslov kojem se nada je i onaj u Ligi prvaka u kojoj ga finale protiv Real Madrida čeka 28. maja.

Podsjetimo, prvi je do prednosti u raspucavanju za naslov u FA kupu stigao Liverpool kada je kapiten Chelseaja Cesar Azpilicueta pogodio staivum no u petoj seriji je pokušaj Manea da donese Liverpoolu trofej spriječio Mendy obranom njegovog pokušaja. Ipak, slavlje Liverpoola time je samo odgođeno jer je u sedmoj seriji Allison obranio udarac Mounta, a Tsimikas bio siguran za veliko slavlje Liverpoolovih navijača na Wembleyju.

Učitaj još novosti