14. 05. 2022 - 21:41
OSVOJIO JE SVE! KLOP PODIGAO JOŠ JEDAN TROFEJ SA LIVERPULOM:...
907
Shares
OSVOJIO JE SVE! KLOP PODIGAO JOŠ JEDAN TROFEJ SA LIVERPULOM: Morao da čeka penale, a ostao je bez Salaha!

OSVOJIO JE SVE! KLOP PODIGAO JOŠ JEDAN TROFEJ SA LIVERPULOM: Morao da čeka penale, a ostao je bez Salaha!

14. 05. 2022 - 21:41
0
Shares

Jirgen Klop je osvojio još jedan trofej sa Liverpulom, prvi u FA Kupu.

Liverpul je osvojio FA Kup pošto je na Vembliju savladao Čelsi posle boljeg izvođenja penala. Videli smo stative i prečke, ali ne i golove za 120 minuta, da bi ekipa Jirgena Klopa bolja bila sa 11 metara.

"Plavci" su promašili dva penala, Aspilikueta i Maunt se nisu proslavili, dok je s druge strane Mendi zaustavio jedino udarac svog sunarodnika Manea. Produžio je seriju na šestu i sedmu, a tamo se Liverpul bolje snašao i do pobjede je došao golom grčkog beka Konstatinosa Cimikasa - 6:5!

Ovo je treće uzastopno finale FA Kupa koje je Čelsi izgubio, što postaje zabrinjavajuće, a ujedno je i prvi trofej najstarijeg evropskog takmičenja koje je osvojio Jirgen Klop.

Njegova ekipa inače ima još šansu da dođe do dvije titule - u Premijer ligi i Ligi šampiona, ali meč sa Čelsijem ostavio je gorak ukus u ustima pošto su već poslije pola sata ostali bez Mohameda Salaha. Najbolji igrač "redsa" se požalio na povredu i dok budu podizali trofej misliće na njega i njegov nastup u Parizu protiv Real Madrida.

Dodajmo i to da je Jirgenu Klopu ovo šesti trofej koji je osvojio sa Liverpulom. Zanimljivo, u svakom takmičenju je trijumfovao po jednom...

Ostaje šansa da se to promeni u naredne dvije nedelje u Premijer ligi i Ligi šampona.

(MONDO)

Učitaj još novosti