14. 05. 2022 - 10:47
Marca: Vinicius dobiva novi megaugovor, klauzula će biti...
907
Shares
Marca: Vinicius dobiva novi megaugovor, klauzula će biti nestvarno velika

Marca: Vinicius dobiva novi megaugovor, klauzula će biti nestvarno velika

14. 05. 2022 - 10:47
0
Shares

Real Madridu je nakon finala Lige prvaka glavni zadatak produžiti ugovor s Viniciusom Juniorom, piše Marca. Fantastičnom 21-godišnjem Brazilcu aktealni ugovor ističe 2024. godine, ali Real ne želi doći u situaciju da panično s njim mora produživati ugovor i potencijalno ga izgubi.

Vinicius je ove sezone eksplodirao te je u 50 utakmica upisao 21 gol i 20 asistencija, što su prije njega u Realu uspjeli samo Karim Benzema i Cristiano Ronaldo. Brazilac je ove sezone jedan od ključnih Realovih igrača i, kako tvrdi Marca, na Santiago Bernabeuu na njega računaju dugoročno.

"Vinicius je trenutačno jedan od najslabije plaćenih igrača Realove prve ekipe. Zarađuje 3.2 miliona eura po sezoni, kao Ceballos, Vallejo i Lunin, i to je plata koju je imao kad je došao u Madrid i ona se nije mijenjala. No, u Realu su svjesni da ga neće moći zadržati pod takvim uslvima i nude mu golemu platu", piše Marca i nastavlja:

"Real će mu ponuditi ugovor do 2028. godine s godišnjom platom od deset miliona eura bez bonusa, a dići će mu i odštetnu klauzulu. Ona trenutno iznosi 350 miliona eura, a u novom ugovoru će biti milijardu eura, čime ga Real želi zadržati još dugi niz sezona."

Ključan čovjek za sjajnu Viniciusovu sezonu je, kako piše Marca, Carlo Ancelotti koji je oslobodio Brazilca i on je zaigrao na svojem maksimumu. Treći je igrač po minutaži ove sezone, zabija svakih 99 minuta, a prema Transfermarktu su od njega trenutačno vrijedniji samo Kylian Mbappe i Erling Haaland. 

Učitaj još novosti