14. 05. 2022 - 08:21
Procurio novi Newcastleov gostujući dres, navijači: Šta je ovo!?
907
Shares
Procurio novi Newcastleov gostujući dres, navijači: Šta je ovo!?

Procurio novi Newcastleov gostujući dres, navijači: Šta je ovo!?

14. 05. 2022 - 08:21
0
Shares

Na stranicama koje se bave novim dresovima klubovima pojavile su se fotografije navodnog dizajna Newcastleovog gostujućeg dresa za sljedeću sezonu. Tu vijest je potom objavio i Daily Mail pozivajući se na izvore iz kluba da bi jučer to potvrdio objavivši da je predsjednik Yasir Al-Rumayyan lično naredio i odobrio takav dres.

Domaći dres neće odstupati od tradicionalne crno-bijele kombinacije, ali gostujući će praktično izgledati kao dres Saudijske Arabije. Dres će biti bijele bolje sa zelenim rubovima, a Al-Rumayyan na taj način želi ojačati saudijski identitet svojega kluba.

Dizajn novog dresa naišao je na razne reakcije na društvenim mrežama, a većina navijača je šokirana viđenim i smatra da se njihov klub definitivno "prodao". Većina komentara je negativna, ali ima i onih koji nemaju ništa protiv.

Dres pogledajte OVDJE.

"Ovo smo mogli očekivati i ja nemam nikakav problem s tim. Da su dirali domaći dres, e onda bih imao što reći. Ne smijemo biti licemjerni. Ljudi će ulupati stotine miliona eura u ekipe i klub, a mi se sad žalimo zbog nekakvog gostujućeg dresa", rekao je voditelj podcasta Newcastleovih navijača Alex Hurst.

Javio se i Amnesty International koji je osudio takav potez kluba. Ta udruga za borbu za ljudska prava godinama osuđuje brutalni saudijski režim i smatra da ta država na ovaj način samo želi popraviti svoj imidž u svijetu.

"Iako su stalno tvrdili da se politika neće miješati u Newcastle, jasno je da žele iskoristiti klub da se dodatno uližu svijetu. Svi u tom klubu, od igrača do navijača, moraju stati protiv toga i ne dopustiti da budu sredstvo ovakve manipulacije", objavio je Amnesty.

 

Index.hr

Učitaj još novosti