13. 05. 2022 - 22:22
Evo šta je Everton odlučio u vezi Begovića
907
Shares
Evo šta je Everton odlučio u vezi Begovića

Evo šta je Everton odlučio u vezi Begovića

13. 05. 2022 - 22:22
0
Shares

Ljetos je bh. golman Asmir Begović napustio Bournemouth i potpisao za Everton.

Bivša jedinica reprezentacije Bosne i Hercegovine nije se mnogo nabranila u timu s Goodison Parka, s obzirom na to da je upisala samo šest nastupa na kojima je u dva navrata mrežu sačuvala netaknutom. Po dva nastupa je Begović upisao u EFL i FA Cupu, te u Premier ligi. 

Evertonu su ostale tri utakmice da odigra do kraja sezone u Premiershipu i imaju 36 bodova, dva više i utakmicu više od Leedsa koji je na 18. mjestu, prvi u zoni ispadanja, te još uvijek ostanak u eliti nije obezbijeđen.

Bez obzira na to sve, u Evertonu su odlučili da zadrže našeg golmana.

Naime, kako je objavio ugledni Fabrizio Romano, Everton je aktivirao klauzulu u ugovoru da Trebinjcu produži ugovor na još jednu sezonu.

"Odluka o njegovoj budućnosti bit će donesena na kraju tekuće sezone, ali sada je pod ugovorom do juna 2023. godine", napisao je Romano.

Podsjetimo, Begović je veći dio karijere proveo u Engleskoj gdje je branio za Portsmouth, Macclesfiel, Bournemouth, Yeovil Town, Ipswich, Stoke, Chelsea i sada Everton, a bio je još na posudbama u belgijskom La Louviereu, Qarabagu i Milanu.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine branio je na 63 utakmice, no nema ga na spiskovima još otkada smo igrali baraž za EURO 2020. protiv Sjeverne Irske, kada je nakon utakmice s Holandijom, a pred meč s Poljskom u Ligi nacija, napustio kamp reprezentacije. 

Učitaj još novosti