12. 05. 2022 - 20:38
Dva člana UO Rukometnog saveza BiH podnijela ostavke
907
Shares
Dva člana UO Rukometnog saveza BiH podnijela ostavke

Dva člana UO Rukometnog saveza BiH podnijela ostavke

12. 05. 2022 - 20:38
0
Shares

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine ostao je bez dva člana.

Riječ je o Aleksandru Miljušu i Vojislavu Rađi koji su odlučili podnijeti ostavku zbog, kako sami kažu, nemogućnosti rada u organu koji treba biti motor rukometa u Bosni i Hercegovini.

Sport1.ba je u posjedu pisma u kojem su Miljuš i Rađa obrazložili svoju odluku. 

"Poštovani,

ovom prilikom Vas obavještavamo da podnosimo neopozivu ostavku na funkciju člana UO RSBIH na koju smo izabrani 26.8.2018. godine. Razloga za ostavku ima mnogo, ali osnovni je nemogućnost rada u organu koji treba biti motor rukometnog sporta u BiH, a on to nikako nije. Pokušavali sam u dosadašnjem radu maksimalno poštovati Statut, zakon I normativna akta Saveza, ali očito da neki "nevidljivi ljudi" iz "dubokog hlada" vode politiku Saveza koju mi apsolutno nisamo spremni podržavati i sprovoditi.

Kulminacija je nastala sredinom januara 2022. godine, odlazak reprezentacije na EP, predbaraž za SP, ostavka i odnos prema selektoru, gosp. Ivici Obrvanu. Posebno odbijanje potpisivanja  ugovora sa BH Telecomom Savez i sve reprezentativne selekcije dovodi u fazu raspada. Zbog svega navedenog, a i zbog mnogo drugih razloga donosimo ovakvu odluku.

Svim rukometnim radnicima, klubovima i navijačima želimo sve najbolje u budućem radu sa nadom da će biti mnogo bolji od nas.

Srdačan pozdrav,

Aleksandar Miljuš                            

Vojislav Rađa.

Učitaj još novosti