12. 05. 2022 - 16:01
Evo šta je Pioli zabranio igračima Milana, a tiče se gradskog...
907
Shares
Evo šta je Pioli zabranio igračima Milana, a tiče se gradskog rivala

Evo šta je Pioli zabranio igračima Milana, a tiče se gradskog rivala

12. 05. 2022 - 16:01
0
Shares

Trener Milana Stefano Pioli nalazi se 180 minuta od senzacionalnog uspjeha i osvajanja titule prvaka Italije, a od svojih igrača traži maksimalan fokus na Atalantu.

Uprkos tome što ih niko nije smatrao favoritima prije početka sezone, nogometaši Milana su na četiri boda od osvajanja Scudetta, prvog nakon 11 godina.

Dva kola do kraja Milan igra protiv Atalante kući i Sassuola u gostima, a za titulu će biti potrebna četiri boda zbog boljeg međusobnog omjera u odnosu na Inter.

Milan veliki derbi 37. kola igra u nedjelju na svom terenu protiv Atalante, a duel je zakazan za 18 sati. Nekoliko sati kasnije Inter će igrati protiv Cagliarija, što je još jedna važna utakmica za Milan.

Nakon te utakmice između Cagliarija i Intera, Milan bi mogao i zvanično biti prvak ukoliko ranije savlada Atalantu, a Inter ne dođe do trijumfa. Stoga, Rossoneri su okrenuti i tom duelu na Sardiniji.

Međutim, trener Stefano Pioli zabranio je svojim igračima da grupno gledaju utakmicu Cagliarija i Intera. Kako prenosi Gazzetta dello Sport, trener Milana traži potpuni fokus na duel protiv Atalante te ne želi da bilo ko u klubu razmišlja o utakmici koju Inter igra nekoliko sati kasnije.

Učitaj još novosti