12. 05. 2022 - 15:47
Pilić: Alcaraz je nasljednik Velike trojke. Bolji je od...
907
Shares
Pilić: Alcaraz je nasljednik Velike trojke. Bolji je od Đokovića u tim godinama

SASVIM JASNO I GLASNO

Pilić: Alcaraz je nasljednik Velike trojke. Bolji je od Đokovića u tim godinama

12. 05. 2022 - 15:47
0
Shares

Hrvatski teniski trener Nikola Pilić za Sportklub govorio je o teniskoj senzaciji Carlosu Alcarazu te Novaku Đokoviću. "On je legitimni nasljednik Velike trojke - izvrsno je građen, dobro se kreće, a ima i odličnu ruku. Ima sve preduvjete da postane novi vladar tenisa", rekao je Pilić za Alcaraza.

"Alcaraz je nešto između Nadala i Federera. Može igrati napadački, a dobar je i obrambeno. Ima nevjerojatnu brzinu winnera, vidjeli ste koliko ih je samo pogodio protiv Đokovića", komentirao je pa nastavio o Alcarazu kao šestom igraču na ATP ljestvici:

"Mislim da već ove sezone može osvojiti Grand Slam. Imat će tri šanse, ali treba uzeti u obzir da će Đoković i Nadal podići nivo igre. Tenis je specifičan sport, kada imate pauzu, to se osjeti na rezultatima. Pogledajte samo koliko Thiemu treba da se vrati na stare staze."

Pilić je rekao kako je Alcaraz bolji od Đokovića i Marina Čilića, s kojima je radio. "Alcaraz je bolji nego što su oni bili u njegovim godinama. Da, bolji je i nego što je bio Novak s 19. Carlos je pametan, lukav i jako zreo za svoju dob", smatra.

"Rekao bih da Novak još uvijek nije u šestoj brzini, već u petoj. Imao je veliku priliku svladati Alcaraza - tri break lopte u završnici drugog seta. Pravi Đoković to ne bi propustio. U drugom kolu Rima protiv Karaceva bio je u petoj i pol brzini. Kada Nole uđe u šestu brzinu, on će biti favorit i na Wimbledonu i na US Openu."

Sljedeći Grand Slam turnir je pariški Roland Garros. "Gledajte, nikad ne treba otpisivati Nadala. Čovjek je 13 puta osvojio Roland Garros, to se neće ponoviti tisućama godina. Novak i on su za mene prvi favoriti, tek onda slijedi Alcaraz."

Učitaj još novosti