12. 05. 2022 - 15:06
Uščuplić: Ne bojim se izazova, pokazao sam se kao rješenje u...
907
Shares
Uščuplić: Ne bojim se izazova, pokazao sam se kao rješenje u kriznim situacijama

NOVI-STARI TRENER FK SARAJEVO

Uščuplić: Ne bojim se izazova, pokazao sam se kao rješenje u kriznim situacijama

12. 05. 2022 - 15:06
0
Shares

FK Sarajevo je nakon odlaska trenera AleksandraVasoskog ponovo dobio priliku da vodi prvi tim kluba s Koševa. On se dosad dokazao kao vrlo uspješan u kriznim situacijama te je osvajao trofeje, a u razgovoru za portal Klix.ba je rekao kako se nada da će tako biti i ovog puta.

Uščuplić je danas zvanično imenovan šefom novog stučnog štaba FK Sarajevo te je već počeo s radom i pripremama za narednu utakmicu.

"Uvijek sam bio uz FK Sarajevo i pokazao sam se kao rješenje u kriznim situacijama. Ne bojim se izazova jer sam se s njima suočavao i ranije. Pravim plan za trening i počinjemo s radom i pripremama za utakmice koje dolaze", izjavio je Uščuplić.

Povratak na kormilo prvog tima mu ne predstavlja problem jer pratio utakmice i dobro je upoznat s ekipm.

"Pratio sam utakmice Sarajeva, poznajem igrače, posebno one koji su se vratili u klub. Stoga mi nije teško da se sada uključim i nastavim raditi s timom", rekao je on.

Sarajevo do kraja sezone čekaju utakmice Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega, Slobode i Veleža, kao i finale Kupa BiH također protiv Rođenih.

"Sigurno je da ćemo uraditi sve kako bismo napravili dobre rezultate do kraja sezone. U prethodna tri mandata sam osvajao trofeje, nadam se da će tako biti i ovog puta", kazao je novi trener FK Sarajevo.

Ekipu će voditi do kraja prvenstva.

"Dogovor je da vodim prvi tim do kraja ove sezone, a onda ću se vratiti svojim dosadašnjim obavezama u klubu i vođenju juniora", završio je Uščuplić.

Podsjetimo, on je 2015. godine osvojio titulu s FK Sarajevo, a 2014. i 2021. godine je predvodio ekipu do trofeja Kupa BiH.

Učitaj još novosti