12. 05. 2022 - 11:18
Jokić: Kad budem star, debeo i džangrizav pričat ću svojoj...
907
Shares
Jokić: Kad budem star, debeo i džangrizav pričat ću svojoj djeci da sam nekada dobro igrao košarku

NBA

Jokić: Kad budem star, debeo i džangrizav pričat ću svojoj djeci da sam nekada dobro igrao košarku

12. 05. 2022 - 11:18
0
Shares

NBA liga je ovih dana, a posebno danas, u znaku najkorisnijeg igrača NBA lige, Nikole Jokića. Fantastični srbijanski košarkaš MVP nagradu je primio u svojoj najdražoj atmosferi, okružen porodicom i prijateljima, kao i svojom ergelom, nakon što je završio jahanje ispred svoje štale koja nosi naziv "Dream Catcher".

Upravo ispred nje javio se direktno u program TNT-a, u kojem je prethodno zvanično objavljeno ono što se znalo, a to je da je ušao u historiju kao jedan od 13 igrača koji su uspjeli da odbrane MVP nagradu.

- Sada ne razmišljam o nagradama, ali ću vjerovatno jednog dana kada budem star, debeo i džangrizav pričati svojoj djeci da sam nekada dobro igrao košarku. Svi znaju da sam isti čovjek, nadam se da me ovo u budućnosti neće promijeniti, rekao je Jokić za TNT.

Srbijanski košarksški as je između ostalog prošle godine ušao u historiju kao najniži pik na draftu (41. pozicija 2014. godine) koji je uspio da se domogne MVP nagrade, a ove se potvrdio kao jedna od najvažnijih figura u historiji najjače lige na planeti. Jokiću je jučer priređeno veliko iznenađenje na njegovom imanju u Somboru, pošto su mu nagradu na noge donijeli čelnici kluba Džoš Kronki, Tim Koneli, trener Majk Meloun, kondicioni trener Felipe Ajhenberger, najzaslužniji čovjek za podizanje nivoa fizičke snage srbijanskog igrača, te direktor razvoja igrča u Denveru, Ognjen Stojaković.

- Bio je to zaista emotivan trenutak za mene. Niko nikada nije došao ovdje, bilo je nevjerovatno - rekao je Jokić.

Nikola se pridružio asovima poput Bila Rasela, Vilta Čembrlena, Karima Abdul Džabara, Mozesa Melouna, Larija Birda, Medžika Džonsona, Majkla Džordana, Tima Dankana, Stiva Neša, Lebrona Džejmsa, Stefa Karija i Janisa Adetokunba, koji su također uspjeli da odbrane MVP nagradu. Jokić kaže da nikada nije mogao ni da zamisli da će mu se ovakve stvari događati u karijeri i životu.

Učitaj još novosti