12. 05. 2022 - 08:25
Prvaci nevjerovatnim preokretom ukrali pobjedu u Bostonu,...
907
Shares
Prvaci nevjerovatnim preokretom ukrali pobjedu u Bostonu, Warriorsi imali meč loptu i izbjegli najteži poraz u povijesti

NBA PLAY-OFF

Prvaci nevjerovatnim preokretom ukrali pobjedu u Bostonu, Warriorsi imali meč loptu i izbjegli najteži poraz u povijesti

12. 05. 2022 - 08:25
0
Shares

Milwaukee Bucksi su ludim preokretom u završnici ukrali pobjedu u Bostonu 110:107, poveli 3:2 u seriji i sada kod kuće mogu dovršiti posao i plasirati se u finale Istoka. U finale Zapada već su sinoć mogli Golden State Warriorsi, ali oslabljeni Memphis ih je šokantno lako razbio 134:95 i smanjio na 3:2.

Celticsi su 10 minuta prije kraja imali velikih 14 poena prednosti, ali gosti su zabili svih šest pokušaja za tricu i došli do izjednačenja 105:105. Jayson Tatum pogodio je dva slobodna bacanja, a Giannis Antetokounmpo je 15 sekundi prije kraja na isti način pokušao izjednačiti, no pogodio je samo prvo bacanje.

U borbi za skok igrači Celticsa su se spetljali i lopta je došla do Bobbyja Portisa koji je pogodio za vodstvo 108:107, a onda je na scenu stupio Jrue Holiday koji je prvo blokirao Marcusa Smarta pa ga pogodio loptom da zadrži posjed. Nakon što je Pat Connaughton pospremio dva bacanja, Holiday je Smartu ukrao loptu kojom su domaćini mogli šutnuti tricu za produžetak.

Antetokounmpo je bio prvo ime Bucksa s 40 koševa i 11 skokova, a junak Holiday zabio je 24 uz osam skokova i osam asistencija, dok su Celticse predvodili Tatum s 34 i Jaylen Brown s 26 koševa. Šesta utakmica igra se u noći s petka na subotu.

A odmah nakon te utakmice igrat će se i u San Franciscu, budući da Golden State Warriorsi nisu uspjeli dovršiti posao u Memphisu. Štoviše, Grizzliesi su ih bez ozlijeđene superzvijezde Jaa Moranta razbili 39 razlike, a u jednom su trenutku imali i nestvarnih +55 te prijetili najuvjerljivijom pobjedom u povijesti NBA playoffa, koja iznosi 58 poena razlike.

Warriorsi su opet bili bez trenera Stevea Kerra koji je pod covid-protokolom, a mijenjao ga je pomoćnik Mike Brown, koji će iduće sezone voditi Sacramento Kingse. Brown je dosad imao savršen omjer 12-0 u doigravanju, a ovo mu je prvi poraz.

Nitko se nije posebno istaknuo među Grizzliesima u ovoj rapsodiji - Jaren Jackson Jr, Tyus Jones i Desmond Bane postigli su po 21 poen, a kod gostiju je najviše zabio Klay Thompson (19).

Učitaj još novosti