11. 05. 2022 - 18:52
Apsolutna romantika: Haaland bira broj u Cityju, a jedan iza...
907
Shares
Apsolutna romantika: Haaland bira broj u Cityju, a jedan iza sebe ima posebnu priču

Apsolutna romantika: Haaland bira broj u Cityju, a jedan iza sebe ima posebnu priču

11. 05. 2022 - 18:52
0
Shares

Završena je saga zvana transfer Erlinga Haalanda i Norvežanin će od iduće sezone biti napadač Manchester Cityja. 

Ovaj 21-godišnjak završio je liječnički pregled u Belgiji u ponedjeljak ujutro, a očekuje se da će se Norvežanin oprostiti od Signal Iduna Parka ovog vikenda, kada Borussia Dortmund igra posljednju domaću utakmicu sezone protiv Herthe iz Berlina.

Erling Haaland je za Borussiju Dortmund postigao nevjerovatnih 85 golova u 88 bundesligaških nastupa, a prošle sezone igrao je protiv Manchester Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka.

Očekuje se da će norveški napadač potpisati petogodišnji ugovor s aktuelnim prvakom Premier lige, koji su bez napadača od prošlogodišnjeg odlaska Sergija Aguera uBarcelonu.

S obzirom da je Manchester City potvrdio da će se igrač pridružiti 1. jula 2022. godine, koji brojevi dresova su dostupni novom napadaču Pepa Guardiole?

Haalandov otac Alf-Inge Haaland odigrao je 47 utakmica tijekom dvije sezone za Manchester City između 2000. i 2003. godine noseći dres s brojem 15, a 21-godišnjak bi mogao naslijediti broj koji je nosio njegov otac tijekom svog boravka u klubu, te bi to definitivno bila apsolutna romantika - da sin nakon oca nosi identičan dres. 

Eliaquim Mangala bio je posljednji igrač Manchester Cityja koji je nosio broj 15, a dres su prethodno nosili Jesus Navas, Stefan Savić, Javier Garrido...

Erlingu Haalandu dostupan je niz brojeva kao što su 4, 12, 15, 18, 19, 24, 28, 29 i 30.

Međutim, broj 23 nije dostupan, nakon što je Manchester City povukao broj 2003. godine, u čast pokojnog Marc-Viviena Foea.

Gabriel Jesus trenutno zauzima dres s brojem 9 u Manchester Cityju, iako se priča da Brazilac ovog ljeta napušta stadion Etihad, mogla bi se ukazati prilika da Erling Haaland preuzme broj dresa koji trenutno drži u Borussiji Dortmund.

Legendarni napadač Sergio Aguero nosio je dres s brojem 10 od odlaska Edina Džeke 2015. godine, međutim Jack Grealish - koji se pridružio Manchester Cityju u rekordnom transferu od 100 miliona funti prošlog ljeta - naslijedio je slavni broj.

Učitaj još novosti