11. 05. 2022 - 12:05
Glavni Jokićev konkurent: Ne znam šta još moram napraviti da...
907
Shares
Glavni Jokićev konkurent: Ne znam šta još moram napraviti da postanem MVP

JOEL EMBIID

Glavni Jokićev konkurent: Ne znam šta još moram napraviti da postanem MVP

11. 05. 2022 - 12:05
0
Shares

Košarkaš Denver Nuggetsa Nikola Jokić bit će proglašen MVP-jem u NBA ligi drugu godinu zaredom, objavio je prije dva dana pouzdani ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski. Prema njegovim navodima, Jokić je pobijedio na glasanju, a službena objava izaći će ovaj tjedan.

Jokićeva statistika ove je sezone još bolja nego prethodne. U prosjeku je u regularnoj sezoni zabijao 27.1 poen, hvatao 13.8 skokova i dijelio 7.9 asistencija.

Njegov glavni konkurent Joel Embiid ostao je za malo kratak i drugu sezonu zaredom. Centar Philadelphije 76ersa noćas je doživio poraz u petoj utakmici polufinala Istoka, a nakon susreta su ga novinari upitali što misli o rezultatima glasanja za najprestižniju individualnu nagradu u svijetu košarke. Kamerunski centar nije mogao sakriti razočaranje.

"Dvije sedmice prije kraja sezone znao sam da se neće dogoditi. Čestitam Nikoli, imao je nevjerojatnu sezonu, tu ne postoji pogrešan i tačan odabir. Moglo je otići i na drugu stranu, bilo je puno kandidata", započeo je Embiid.

"Nisam ljut, ali ne znam što još moram napraviti da bih osvojio ovu nagradu. U ovom trenutku mi je skoro svejedno. Sad je vrijeme da stavim stvari u širu perspektivu i uložim energiju u to da osvojim ligu", zaključio je.

Učitaj još novosti