11. 05. 2022 - 08:00
Barcin plasman u Ligu prvaka u sjeni teške povrede štopera:...
907
Shares
Barcin plasman u Ligu prvaka u sjeni teške povrede štopera: Ovo su najnovije informacije, evo kako se osjeća Araujo

PRIMERA

Barcin plasman u Ligu prvaka u sjeni teške povrede štopera: Ovo su najnovije informacije, evo kako se osjeća Araujo

11. 05. 2022 - 08:00
0
Shares

Barcelona je na svom terenu pobijedila Celtu sa 3:1 u 36. kolu La Lige. 

Barca je povela sa 3:0 golovima Memphisa Depayja (30) i Pierre-Emericka Aubameyanga (41, 48). Celta je smanjila u 50. minuti preko Iaga Aspasa, no samo osam minuta kasnije gosti su ostali bez isključenog Murilla i tu je priča završila. Ipak, pobjeda Barcelone ostala je u sjeni užasne povrede igrača Barcelone Arauja. U 63. minuti došlo je do sudara glavama dvojice igrača Barcelone. 

U sudaru su se našli mladi veznjak Gavi i također mladi stoper Ronald Araujo, dva velika talenta katalonskog kluba. Nakon sudara, Gavi je ostao ležati na travnjaku držeći se za glavu, a Araujo je nastavio igru i potrčao još 30-ak metara, a onda se dogodila scena nakon koje je cijeli stadion utihnuo.

Araujo se srušio. Hitna pomoć je stigla odmah i nesretni igrač Barcelone je prebačen u bolnicu. Odmah nakon utakmice oglasila se i Barcelona. Klub je na Twitteru najprije objavio da je Araujo prebačen u bolnicu na pretrage, a onda mu je poslao i poruku podrške.

U bolnici je sjajnom defanzivcu konstantovan potres mozga. Prema posljednjim informacijama Araujo je pri svijesti i van je životne opasnosti.

Katalonski sastav je ovom pobjedom praktički osigurao drugo mjesto iza prvaka Real Madrida.

Učitaj još novosti