10. 05. 2022 - 08:43
PONOVO U CENTRU PAŽNJE: S Kloppom nije htio da se rukuje i dao...
907
Shares
PONOVO U CENTRU PAŽNJE: S Kloppom nije htio da se rukuje i dao čudno objašnjenje, a sada u potpunosti promijenio priču

PONOVO U CENTRU PAŽNJE: S Kloppom nije htio da se rukuje i dao čudno objašnjenje, a sada u potpunosti promijenio priču

10. 05. 2022 - 08:43
0
Shares

Diego Simeone našao se u centru pažnje nakon gradskog derbija protiv Real Madrida.

Atletico Madrid je pred svojim navijačima uspio da pobijedi Real sa 1:0 i tako osigura mjesto u Ligi prvaka. Za Real ovo nije bila bitna utakmica jer je već osigurana titula, pa je Carlo Ancelotti odlučio da odmori većinu prvotimaca.

Igrači Atletica su to iskorisitli i na kraju su uspjeli da upišu nova tri boda koja su im donijela mjesto u Ligi prvaka i naredne sezone.

Nakon utakmice u centru pažnje bio je Diego Simeone koji je imao zanimljiv susret s Ancelottijem. Simeone i Ancelotti su se rukovali i zagrlili nakon madridskog derbija zbog čega se argentinski stručnjak našao na udaru engleskih medija.

Naime, kada je Atletico igrao u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Liverpoola trener španskog kluba odbio je da se nakon utakmica rukuje s Jurgenom Kloppom, te je objašnjavao nakon toga da to jednostavno ne radi ni sa jednim trenerom.

"Ne volim pozdravljanja i rukovanja s trenerima nakon utakmica. To nikada ne radim bez obzira na meč jer mi nema smisla", rekao je Simeone nakon utakmice protiv Liverpoola.

Međutim, očito je da Simeone nije isključivo zbog Kloppa i poraza od Redsa želio da se rukuje s njim jer je za vikend nakon meča protiv Real Madrida s Ancelottijem to bila sasvim druga priča. Jedan od novinara na press konferenciji ga je pitao upravo za to.

"Pa, rukovao sam se ranije i s trenerima Valencije i Ahletic Bilbaa. Sve zavisi od utakmice. Nekada se jednostavno sretnemo na odlasku u svlačionicu i pozdravimo. Ancelottiju se zaista divim jer je nevjerovatn trener. Osvojio je titule u svim ligama petice. On se uvijek ponaša isto bez obzira da li njegov tim izgubi ili pobijedi", poručio je trener Atletica nakon utakmice.

Učitaj još novosti