09. 05. 2022 - 16:54
Ni Modrić, ni Benzema: Video pokazuje ko je Real doveo do...
907
Shares
Ni Modrić, ni Benzema: Video pokazuje ko je Real doveo do finala Lige prvaka

Ni Modrić, ni Benzema: Video pokazuje ko je Real doveo do finala Lige prvaka

09. 05. 2022 - 16:54
0
Shares

Luka Modrić i Karim Benzema slavljeni su kao glavne zvijezde Realovog čudesnog proboja do finala Lige prvaka, ali snimka koja se pojavila pokazuje da je heroj tog poduhvata Thibaut Courtois. Realov golman spasio je svoj klub još u grupi Lige prvaka, dokazuje to video čudesnih odbrana, jer pitanje je kako bi završio Real u grupi da nije na golu imao fenomenalnog Belgijanca.

Courtois je naime čuda počeo izvoditi još od prvog gola u grupi, tačnije gostovanja kod Intera. Tamo je spasio pobjedu 1:0. S obzirom na to, ali i to što je Real zatim šokantno izgubio (1:2) kući od Sheriffa, izgleda da bi bez Courtoisa bio bez bodova nakon prva dva kola grupe. Sjajno je branio i u zadnjem kolu grupe protiv Intera, ali najbolje je sačuvao gol kada je bilo najpotrebnije.

Real je u nokaut fazi trebao ispasti protiv PSG-a, Chelseaja i Manchester Cityja. To se nije dogodilo ne samo zahvaljujući Benzeminim, Vinijevim i Rodrygovim golovima te Modrićevim asistencijama, nego i Courtoisovim obranama.

Uostalom, pogledajte šta je ove sezone u Ligi prvaka branio Lautaru Martinezu, Edinu Džeki, Lionelu Messiju, Kylianu Mbappeu, Neymaru, Reeceu Jamesu, Cesaru Azpilicueti, Bernardu Silvi, Joau Cancelu, Philu Fodenu...

Video OVDJE.

Index.hr

Učitaj još novosti