09. 05. 2022 - 11:21
BIĆE TO SJAJAN MEČ: Bh. kolonija danas ima posljednju šansu za...
907
Shares
BIĆE TO SJAJAN MEČ: Bh. kolonija danas ima posljednju šansu za plasman u Ligu prvaka

TURSKA

BIĆE TO SJAJAN MEČ: Bh. kolonija danas ima posljednju šansu za plasman u Ligu prvaka

09. 05. 2022 - 11:21
0
Shares

Porazi od Rizespora i Karagumruka u posljednjih nekoliko sedmica možda ipak i ne koštaju fudbalere Konjaspora naših Ibrahima Šehića, Marina Aničića, Amira Hadžiahmetovića i Amara Rahmanovića mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ukazala im se nova prilika da se domognu drugog mjesta u Superligi Turske, poslije jučerašnjeg remija Fenerbahčea i Bešiktaša našeg Miralema Pjanića (1:1). Ovog ponedjeljka mogu da priđu Feneru na dva boda zaostatka, ali moraju da pobijede Antaliju i zaustave sjajnog Luiza Adrijana.

Pisali smo već o tome koliko je dolazak Brazilca iz Palmeirasa ove zime preokrenuo Antaliji sezonu. Tim koji se borio za opstanak je samo zahvaljujući prisustvu legendarnog golgetera Šahtjora i Milana postao sila koje se svi u Turskoj plaše. Od februara do sada ona ne zna za poraz, vezala je 13 utakmica (osam pobjeda i pet remija), pa se od ekipe sa dna tabele pretvorila u tim koji je sada blizu izlaska u Evropu!

Ukoliko bi pobijedila Konju, petoplasiranoj Alanji bi Antalija prišla na samo tri poena zaostatka i vrlo je realno da bismo je gledali u Ligi konferencije sljedeće sezone. Adrijanov učinak gledan kroz statistiku nije tako strašan, postigao je tri gola i zabilježio dvije asistencije. Međutim, njegov doprinos se ne ogleda samo kroz taj učinak. Brazilac je podigao čitavu ekipu na viši nivo.

Učitaj još novosti