05. 05. 2022 - 23:25
Zlatko Dalić o Ivici Osimu: Izgubili smo jednog od najvećih ikada
907
Shares
Zlatko Dalić o Ivici Osimu: Izgubili smo jednog od najvećih ikada

Zlatko Dalić o Ivici Osimu: Izgubili smo jednog od najvećih ikada

05. 05. 2022 - 23:25
0
Shares

Jedan od učesnika utakmice humanih zvijezda je i selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić.

Dalić se za N1 osvrnuo kakav je osjećaj vratiti se u Bosnu i Hercegovinu.

“Želio bih se prije svega zahvaliti organizatorima na ovom fenomenalnom događaju. Drago mi je što možemo da se družimo, da budemo zajedno i da se skupimo povodom jedne humanitarne akcije koja je vrijedna, a s druge strane zbog Ćire Blaževića koji je to zavrijedio u Travniku. Stvarno, prelijepo je i svaka čast svima”, rekao je Zlatko Dalić.

Osvrnuo se Dalić i na smrt Ivice Osima koja je iznenadila fudbalski svijet.

“Moja sućut njegovoj obitelji i cijeloj nogometnoh obitelji. Izgubili smo jednog velikog znalca, virtuoza, legendu nogometa. Jednog od najvećih ikada. Trenera, ali i čovjeka. Upoznao sam ga, imao sam tu čast. Bio sam i na promociji njegovog filma u Sarajevu. Veliki je ovo gubitak za sve nas”, jasan je Dalić.

Luka Modrić igra novo finale Lige prvaka, a Dalić ističe kako je to velika stvar za reprezentaciju Hrvatske.

“On je naš fenomen i to pokazuju njegove igre. On je u tim godinama glavni igrač Reala. U finalu su, a Luka daje mnogo za Real, ali i za Hrvatsku. U prvom redu što je Luka pravi čovjek i prava osoba, veliki profesionalac. To su njegove glavne kvalitete. Veliki je igrač. Najveći u Hrvatskoj historiji ikada i ja Boga molim da Luka bude zdrav i da još dugo bude uz reprezentaciju Hrvatske”, ističe selektor Vatrenih.

Osvrnuo se Dalić i na to kakvu bi selekciju imala Bosna i Hercegovina kada bi za nju igrali svi fudbaleri koji su rođeni tu.

“Prije četiri godine imali smo četiri selektora iz Bosne i Hercegovine koji su ostvarili plasman na Mundijal. Puno je tu dobrih igrača, puno dobrih trenera koji su porijeklom iz BiH i zaista to bi bila svjetska reprezentacija”, rekao je Dalić, a potom dodao:

“Ja bih volio kada bi Bosna i Hercegovina kao nogometna reprezentacija plasira se na veliko takmičenje. To zaslužuje, to zavrijeđuje jer ima dobre igrače. Treba tu malo i sreće, malo lakšeg žrijeba. Hrvatska to čini konstantno, ali volio bih da to čini i Bosna i Hercegovina.”

Učitaj još novosti