03. 05. 2022 - 16:06
Rezultati bh. džudista ne Evropskom prvrenstvu na koje nismo...
907
Shares
Rezultati bh. džudista ne Evropskom prvrenstvu na koje nismo navikli

Rezultati bh. džudista ne Evropskom prvrenstvu na koje nismo navikli

03. 05. 2022 - 16:06
0
Shares

Bosanskohercegovački džudisti su ostvarili loše rezultate na nedavno završenom Evropskom prvenstvu koje je odigrano u bugarskoj Sofiji.

Boje naše selekcije u jednom od najtrofejnijih bh. sportova branilo je petero takmičara, a ukupno su ostvarili samo jednu pobjedu.

Jedinu pobjedu je ostvarila Anđela Samardžić koja je u kategoriji do 57 kilograma u prvom kolu pobijedila Njemicu Noru Bannenberg, a potom je u narednom kolu izgubila od Sarah Leonie Cysique koja je na kraju osvojila srebrenu medalju.

Najveća uzdanica bh. tima Larisa Cerić je ispala u prvom kolu u kategoriji preko 78 kg od Slovenke Urške Torokar koja je ispala već u narednom kolu, a potom i u repasažu u polufinalu u borbi za bronzu.

Toni Miletić je u kategoriji do 90 kg bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je izgubio od Grka Theodorosa Tselidisa koji je na kraju osvojio bronzanu medalju.

Aleksandra Samardžić je u kategoriji do 70 kg poražena u prvom kolu od španske takmičarke Ai Tsunode Roustant koja je ispala odmah u narednom kolu.

Božidar Vučurević je u kategoriji do 81 kg izgubio od Čeha Adama Kopeckog u prvom kolu. Čeh je prošao još samo jedno kolo na turniru.

Učitaj još novosti