03. 05. 2022 - 12:40
Košarkaška BOMBA GODINE: Joel Embiid mijenja državljanstvo,...
907
Shares
Košarkaška BOMBA GODINE: Joel Embiid mijenja državljanstvo, ove jeseni bi mogao zaigrati na Eurobasketu protiv Jokića i Srbije

KAKVO BI TO BILO POJAČANJE ZA FRANCUZE

Košarkaška BOMBA GODINE: Joel Embiid mijenja državljanstvo, ove jeseni bi mogao zaigrati na Eurobasketu protiv Jokića i Srbije

03. 05. 2022 - 12:40
0
Shares

Joel Embiid, zvijezda Philadelphia 76ersa i jedan od tri kandidata za MVP-ja NBA lige ove sezone, pokrenuo je postupak dobivanja francuskog državljanstva s ciljem igranja za tu reprezentaciju, piše francuski RMC Sport. Embiid je Kamerunac, ali nikad nije zaigrao za izabranu vrstu svoje zemlje.

Embiid je ove sezone u regularnom dijelu bilježio prosjeke od 30.6 koševa, 11.7 skokova, 4.2 asistencije i 1.5 blokada uz 50% šuta iz igre i 37% za trice. U šest utakmica serije protiv Toronta u prvom krugu doigravanja imao je 26.2 koša i 11.3 skoka, ali i zadobio frakturu jagodične kosti zbog koje je zasad propustio prvu utakmicu serije protiv Miamija.

embiid

Ovisno o tome koliko procedura bude brza, Embiid bi mogao nastupiti za Francusku već na ovogodišnjem Eurobasketu, na kojem bismo tako mogli vidjeti sva tri finalista izbora za MVP-ja NBA lige - Embiida, Nikolu Jokića u dresu Srbije i Giannisa Antetokounmpa koji predstavlja Grčku.

Ipak, vjerovatniji Embiidov cilj je osigurati se da ima pravo nastupa za Francusku na Olimpijskim igrama 2024. koje se održavaju baš u Parizu. On bi mogao biti prevaga za Francuze protiv Amerikanaca, od kojih su izgubili u finalu Igara u Tokiju prošle godine.

Učitaj još novosti