30. 04. 2022 - 16:19
Umro je Mino Raiola
907
Shares
Umro je Mino Raiola

Umro je Mino Raiola

30. 04. 2022 - 16:19
0
Shares

Nogometni menadžer Mino Raiola preminuo je u 54. godni života, objavila je njegova obitelj na društvenim mrežama.

"U beskrajnoj tuzi dijelimo smrt najbrižnijeg i najčudesnijeg nogometnog agenta koji je ikada bio", stoji u uvodu objave na službenom Raiolinom profilu. Potom se nastavlja:

"Mino se do kraja borio istom snagom koju je stavljao na pregovaračke stolove kada bi zastupao naše igrače. Kao i obično, Mino nas je učinio ponosnim, a nikada to nije shvatio. Mino je svojim radom dotaknuo mnoge živote i napisao novo poglavlje u povijesti modernog nogometa. Zauvijek će nam nedostajati. Minova misija da nogomet učini boljim mjestom za igrače nastavit će se s istom strašću. Zahvaljujemo svima na ogromnoj podršci koju smo dobili u ovim teškim trenucima i molimo za poštivanje privatnosti obitelji i prijatelja u ovom trenutku tuge."

U četvrtak su Talijani objavili da je Raiola umro, a onda se on oglasio

Podsjetimo, u četvrtak su vodeći talijanski mediji objavili da je Raiola preminuo. Međutim, ubrzo se Raiola oglasio na svojim društvenim mrežama izjavom: "Moj trenutno stanje za one koji se pitaju: Popizdio jer me ubijaju drugi put u četiri mjeseca. Čini se i da sam sposoban oživjeti." 

Također, i njegova agencija demantirala je za AFP navode prema kojima je umro. Na upit je li Raiola preminuo odgovoreno je da je "Mino živ" te da su vijesti o njegovoj smrti "fake news". Agencija nije željela dati više informacija o njegovom zdravstvenom stanju ni otkriti od čega boluje. Poznato je da je u siječnju bio hospitaliziran zbog operacije na plućima.

Raiola je zaradio 85 milijuna eura na provizijama

Forbes je 2020. napisao da je Raiola na provizijama od prodaja i plaća štićenika zaradio 85 milijuna dolara. Carmine Raiola zastupa Zlatana Ibrahimovića, Erlinga Halanda, Paula Pogbu, Matthijsa de Ligta, Gigija Donnarummu, Marca Verrattija, Stefana de Vrija, Ryana Gravenbercha, Hirvinga Lozana, Moisea Keana, Donyella Malena, Alessija Romagnolija, Noussaira Mazraouija, Denzela Dumfriesa, Marija Balotellija...

Rođen je u Noceri Inferiore na jugu Italije, ali mu se obitelj još dok je bio dijete preselila u Nizozemsku. Tamo su u Haagu otvorili pizzeriju, koja je ubrzo postala popularna i među nogometašima. Zahvaljujući tome Raiola je od pizzaiola postao menadžer nogometaša sa sjajnim kontaktima, prije svega u Nizozemskoj.

Uspio zato što je jedini u svojoj agenciji govorio talijanski jezik
Upravo su njegovo talijansko porijeklo i Nizozemska kao država u kojoj je živio zaslužni za posao kojim se probio.  To je bila je prodaja Ajaxovih zvijezda Dennisa Bergkampa i Wima Jonka u zimu 1993. u Inter. Raiola je to uspio zato što je jedini u nizozemskoj agenciji, u kojoj je tada radio kao 26-godišnji početnik, govorio talijanski jezik. Nakon toga se osamostalio, a prvi veliki posao koji je potom odradio bila je prodaja Pavela Nedveda iz praške Sparte u Lazio 1996.

(index.hr)

Učitaj još novosti