28. 04. 2022 - 19:25
De Gea otvoreno o stanju Uniteda: Osjećao sam se postiđeno
907
Shares
De Gea otvoreno o stanju Uniteda: Osjećao sam se postiđeno

De Gea otvoreno o stanju Uniteda: Osjećao sam se postiđeno

28. 04. 2022 - 19:25
0
Shares

Golman Manchester Uniteda David de Gea je iskreno i pošteno priznao da se osjećao "postiđeno" što je nedavno igrao za klub.

Španac je bio broj jedan na Old Traffordu u protekloj deceniji i nije mu nedostajalo uspona i padova u klubu, s ovim vjerovatno najtežim periodom kluba u to vrijeme.

United  pokušava da spasi Ligu šampiona nakon sumorne sezone, ali njihove nade brzo blijede. Nisu uspjeli da se bore u FA kupu, EFL kupu i Ligi šampiona u ovoj, a zauzeli su daleku šestu poziciju u Premijer ligi – šest bodova zaostatka za Arsenalom koji je odigrao utakmicu više.

Postoji nada za budućnost jer je klub prošle sedmice potvrdio imenovanje šefa Ajaxa Erika ten Haga. Holanđanin se sastao sa šefovima Uniteda prošlog mjeseca kako bi razgovarali o tome da postane njihov novi menadžer na stalnoj osnovi i da će zamijeniti privremenog trenera Ralfa Rangnicka na kraju tekuće kampanje.

Unitedu su preostala četiri meča Premijer lige, ali su pobijedili u samo dva od posljednjih 10 mečeva u svim takmičenjima.. Ne radi se samo o promijeni trenera ove sezone, već o masovnom remontu u igračkom sastavu kluba.

Čak je i budućnost De Gee neizvjesna jer je United spreman za masovnu promjenu, a Paul Pogba, Edinson Cavani, Juan Mata, Nemanja Matić i Jessie Lingard odlaze kao slobodni igrači, dok će klub ovog ljeta slušati ponude za još drugih igrača.

Ipak, španski golman je sada govorio o tome koliko je ova kampanja bila teška i kako mora doći do promjene "mišljenja" u svlačionici i pozvao je svoje saigrače da učine više kako bi spasili dio sezone.

De Gea je u intervjuu za Skysports rekao: „Za mene je teško, ovdje sam mnogo godina. Kada ste na terenu i gubite sa 3-0 ili 4-0 – previše je bolno. Osjećam se postiđeno i užasno na terenu. Moramo promijeniti ovaj način razmišljanja i sve.

“Moramo učiniti više. Svako treba da uradi više. Moramo pokušati pobijeđivati ​​i biti na najvišim pozicijama.”

Ten Hag će ovog ljeta naslijediti privremenog trenera Rangnicka na Old Traffordu i postati peti stalni menadžer kluba od penzionisanja Sir Alexa Fergusona 2013. godine, nakon Davida Moyesa, Louisa van Gaala, Josea Mourinha i Olea Gunnara Solskjaera.

Učitaj još novosti