28. 04. 2022 - 12:53
Trener Intera pokazao manire i stao u zaštitu tragičara: To se...
907
Shares
Trener Intera pokazao manire i stao u zaštitu tragičara: To se moglo desiti bilo kome

Trener Intera pokazao manire i stao u zaštitu tragičara: To se moglo desiti bilo kome

28. 04. 2022 - 12:53
0
Shares

Trener Intera Simone Inzaghi bio je jako razočaran nakon poraza Neroazzurra od Bologne, zbog čega će četiri kola prije kraja Serije A imati dva boda manje od prvoplasiranog Milana.

Inter je rano došao u vodstvo golom koji je postigao Perišić, no Arnautović je vratio stvari na početak i pogodio za 1:1. Kada se utakmica "lomila", golman Intera Radu pravi veliku grešku i poklanja pogodak Bologni, a nakon toga gosti se nisu uspjeli oporaviti niti vratiti u meč.

Inzaghi je rekao da se takva greška mogla desiti bilo kome na terenu, pa čak i njemu.

"Razočaran sam, što je i normalno s obzirom na način na koji smo izgubili. Naš golman je napravio grešku, a to se moglo desiti bilo kome drugom. I ja griješim...", rekao je Inzaghi i dodao:

"Moramo reagovati. Ovo je poraz koji peče, ali nas za tri dana očekuje novi meč. Moramo razmišljati samo o sljedećoj utakmici, iako znamo da sudbina više nije u našim rukama."

Dalje je rekao da njegovi igrači moraju ostati pozitivni po pitanju borbe za titulu prvaka rekavši kako se još uvijek imaju odigrati četiri utakmice.

"Igrali smo odlično do tog gola Arnautovića i tempo igre je išao nama u prilog. Morali smo bolje reagovati kod te akcije. Poslije smo se unervozili i oni su nam zadali konačan udarac. Moramo ostati pozitivni", poručio je Inzaghi.

Inter u nedjelju gostuje Udineseu, a do kraja sezone će još igrati protiv Empolija, Cagliarija i Sampdorije.

Učitaj još novosti