27. 04. 2022 - 11:04
MOŽDA JE OVO TAJNA NOLETOVOG POVRATKA? Kada je posljednji put...
907
Shares
MOŽDA JE OVO TAJNA NOLETOVOG POVRATKA? Kada je posljednji put bio u krizi Đoković je posjetio ovo misteriozno selo u Srbiji i tada se sve promijenilo

ALO OTKRIVA

MOŽDA JE OVO TAJNA NOLETOVOG POVRATKA? Kada je posljednji put bio u krizi Đoković je posjetio ovo misteriozno selo u Srbiji i tada se sve promijenilo

27. 04. 2022 - 11:04
0
Shares

Najbolji teniser planete Novak Đoković uskoro bi trebalo da otputuje u Rim gdje će pokušati da se vrati u formu pred drugi grend slem u sezoni i odbranu titule na Rolan Garosu.

Što se rezultata tiče, Nole je u maloj krizi. Nakon Dubaija ostao je bez titule i u Beogradu, što je zabrinulo navijače, a još više ih je zabrinula misteriozna povreda zbog koje Đoković nije na 100 odsto snage.

Međutim, nešto slično desilo mu se i pre godinu dana kada je pre Rolan Garosa bilježio slabije partije, a onda vezao dva grend slem trofeja. Od poraza u Rimu od Rafaela Nadala 16. maja, Đoković je vezao 18 pobjeda.

Mnogi se pitaju šta je uticalo na tako dobru formu i koja je tajna srpskog tenisera. Novinari tabloida Alo su pokušali da se malo vrate u prošlost i došli do jednog zapažanja, koje ništa ne mora da znači, a opet može biti od presudne uloge.

Nakon poraza u Rimu, Novak je sa suprugom Jelenom otputovao u jedno srpsko selo nadomak Zlatibora gdje je otvorio vrtić. U pitanju je Ljubiš, selo u opštini Čajetina.

Đokovićima je očigledno baš prijala posjeta ovom selu pa su iskoristili priliku da uživaju u specijalitetima, ali i isprobali najduži ziplajn u Srbiji.



Da li je zaista Ljubiš probudio nešto posebno u Novaku? Možda je to njegova tajna uspjeha i možda je vrijeme da ga ponovo posjeti. Nadaju se da će Nole 2022. godinu završiti kao apsolutni vladar teniskog svijeta, a ko zna, možda energiju za nove uspjehe potraži ponovo nadomak Zlatibora.

Ljubiš je naselje u Srbiji u opštini Čajetina u Zlatiborskom okrugu, jedno od većih zlatiborskih sela koje se nalazi između vrhova Murtenice, Borkovca i Jasenova. Prema popisu iz 2011. bilo je 515 stanovnika.

Prosječna nadmorska visina iznosi oko 850m (najniži deo je 810m, dok je najviši vrh Borkovca oko 1000m). Ljubiš se sastoji iz centralnog dijela (centra) i zaselaka Gornjeg Ljubiša i Donjeg Ljubiša.

Ljubiš je rodno mjesto našeg poznatog pjesnika Ljubivoja Ršumovića udaljeno je 25 kilometara od centra Zlatibora. Priroda u Ljubišu je izuzetno bogata i obiluje raznim vrstama biljnog sveta. Posebno se ističu lekovito bilje, pečurke i šumsko voće, pa je idealno za sve one koji vole da šetaju po livadama i šumama i uživaju u plodovima prirode. Kroz selo protiče rijeka Ljubišnica na kojoj postoje izgrađeni ribnjaci kalifornijske pastrmke. Ukoliko se odlučite da posjetite ovo živopisno selo, ne propustite da obiđete i Ršumsku pećinu.

Učitaj još novosti