19. 04. 2022 - 08:38
"Roditelji su me ostavili u sirotištvu kao bebu, ali sudbina...
907
Shares

"Roditelji su me ostavili u sirotištvu kao bebu, ali sudbina mi je spremila još gore stvari..."

19. 04. 2022 - 08:38
0
Shares

Postoje fudbaleri koji su od malena imali sve što požele, dok postoje i oni koji nisu imali ništa pa su bili primorani da se bore sa mnogim preprekama da bi došli do vrha.

"Roditelji su me ostavili u sirotištu dok sam još bio beba. Srećom nakon kratkog vremena pronašao sam porodicu koja je od samog početka prenosila ljubav i prvrženost koju je neko drui odlučio da mi uskrati", samo je jedna od bolnih rečenica koje opisuju život Francka Riberyja.

Ribery je fudbaler sa siguno jednom od najtužnijih sudbina u svijetu fudbala jer je još kao dječak prošao mnogo toga što ga je učinilo neuništivim.

"Sudbina mi je spremila još gore stvari", nastavio je Ribery. "Imao sam nešto više od dvije godine nakon saobrćajne nesreće automobilsko staklo mi je napravilo veliku ranu na licu."

"Od tada me niko nije gledao niti me ocjenjivao na osnovu mojih kvaliteta ili zato što sam dobra osoba."

Zbog ožiljka u djetinjstvu su neki Riberyja zvali i Frankeštajnom te su odlasci u školu za njega bili pravi pakao, a spas je pronašao u fudbalskoj lopti.

"Svi osim mojih roditelja su komentirali moj fizički izgled i s visine ocjenjivali ružnoću mog lica zbog ožiljka. Osjećao sam se kao da sam osuđen i potlačen."

"Iako sam bio jako mlad i jako mi je sve smetalo nikad nisam pustio suzu, iako sam ludo patio."


"Morate biti vrlo razumni da biste se oduprili preziru druge djece, ali još gori su bili odrasli. Dugo bi gledali u mene dok ih moji roditelji ne bi pitali 'Ima li problema'?, onda bi se posramili."

"Bez fudbala bih se teško izvukao iz svega. Međutim sad sam ponosan na ožiljak. Bez njega bih bio normalan, ne bih imao karakter kakav imam."

"To me naučilo reagirati i suočiti se s najtežim situacijama u životu i na to sam jako ponosan."

"Nikad se neću podvrgnuti estetskoj operaciji jer je ovaj ožiljak dio mene. Iskovao me i učinio boljim čovjekom."


Ribery trenutno nastupa za Salernitanu gdje broji svoje posljednje sedmice. Većinu karijere je proveo u Bayernu s kojim je osvojio 26 trofeja uključujući i Ligu prvaka.

Poznat po svojim driblinzima i prodorima po lijevoj strani Francuz je sigurno jedno od najboljih krila 21. stoljeća.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti