18. 04. 2022 - 19:08
Podatak koliko Benzema ima braće i sestara zvuči nevjerovatno
907
Shares
Podatak koliko Benzema ima braće i sestara zvuči nevjerovatno

Podatak koliko Benzema ima braće i sestara zvuči nevjerovatno

18. 04. 2022 - 19:08
0
Shares

Karim Benzema (33) je u ovom trenutku možda i najbolji igrač na svijetu.

Benzema duže od deset godina nosi dres Real Madrida, a profesionalnu karijeru je počeo još 2005. godine u Lyonu.

Benzemini roditelji se zovu Hafid i Wahida Djebbara, a interesantno da je fantastičnom napadaču srednje ime Mustafa.

Hafid Benzema je rođen u Alžiru, a u Lyon je imigrirao 50-ih godina prošlog vijeka gdje je upoznao Wahidu s kojom se i oženio. Ona je rođena u Lyonu, ali je porijeklom iz Irana.

Karim ima čak osmero braće i sestara što pomalo zvuči nevjerovatno. Braća mu se zovu Gressy, Sabri i Farid, a sestre Lydia, Nafissa, Sofia, Laeticia i Celia.

Život za Hafica i Wahidu njih nije bio uopšte lagan jer su imali mnogo djece, a živjeli su agresivnom naselju gdje je bila visoka stopa kriminala, ali su uspjeli prevazići sve poteškoće.

Kada je bio mlađi Karim je bio uključen u kriminalne aktivnosti, bilo je teško udaljiti ga od svega toga, ali je njegov otac Hafid uspio u tome.

Inače, Hafid je svu svoju djecu držao disciplinovanom i pod kontrolom, a samo mu je Karim u jednom trenutku uspio ''pobjeći iz ruku'', međutim brzo ga je uspio smiriti.

Ipak, rezultat druženja sa lošim dečkima je bio skandal sa ucjenjivanjem Matheua Valbuene oko snimka se*sa zbog čega je, nakon dugogodišnjeg procesa, proglašen krivim. Osuđen je na godinu zatvora koju će morati odslužiti u slučaju da ponovi prekršaj te novčanom kaznom od 75.000 eura.

Karimova braća Gressy i Sabri su također željeli da postanu fudbaleri, ali nisu bili ni blizu kao zvijezda Reala čije se bogatstvo procjenjuje na 70 miliona eura.

Kao dječak Benzema je bio introvertan, često je bio tih i nije puno razgovarao s drugim ljudima zbog toga je često kritikovan da je neprijateljski nastrojen, ali u suštini uopšte nije bio takav.

Zbog silnog pritiska i svega šta mu se desilo postao je osoba kakva je danas. Omiljen i poštovan od strane svih.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti