17. 04. 2022 - 21:14
Osvojio Ligu prvaka i karijeru završio sa 26 godina, sada...
907
Shares
Osvojio Ligu prvaka i karijeru završio sa 26 godina, sada prodaje

Osvojio Ligu prvaka i karijeru završio sa 26 godina, sada prodaje "porok" omiljen mnogim

17. 04. 2022 - 21:14
0
Shares

Nekada veliki talenat bio je primoran da karijeru okonča u 26 godini. 

Real Madrid je u omladinskim selekcijama uvijek imao vrhunskih igrača koji nisu uspjevali da se probiju u prvi tim zbog silnih zvijezda.

U prvoj eri Galaktikosa Real je imao nekoliko produkata svoje škole, ali vrhunski fudbaleri poput Zinedinea Zidane, Luisa Figa, Davida Beckhama, Ronalda da Lime jednostavno su imali prednost.

Među talentovanimi igračima koji tada nisu uspjeli zasijati u punom sjaju kao prvotimci je i Oscar Minambres, nekada talentovani veznjak koji se u prvi tim Kraljeva probio početkom milenijuma.

Za Minambresa se definitivno može reći da je pravi maler jer kada se ponadao da će postati starter Florentino Perez je želio više i više te je počeo da dovodi sve više zvijezda.

Da stvar bude gora tada je doživio i nekoliko teških povreda uključujući i pokidane ligamente. Posebno mu je bilo teško 2005. i 2006. godine.

Za vrijeme provedeno u Real Madridu uspio je osvojiti sedam trofeja, ali i skupiti svega 37 nastupa. S Kraljevima je između ostalih osvojio Ligu prvaka te dva puta La Ligu.

Kada mu je istekao ugovor s Realom 2007. godine potpisao je za Hercules. Nakon odrađenog prvog treninga i upoznavanja sa saigračima otišao je u klupski ured.

Njegova koljena nisu uspjela izdržati, osjećao je bolove te je odmah zatražio i raskid ugovora. Karijeru je završio sa 26 godina.

Da bi preživio odlučio je da otvori trafiku koja će se baviti prodajom duhana. Kako kaže uopšte mu se ne sviđa što mora ustajati rano svakog jutra, ali mora zraditi za život.

"Morao sam se fokusirati da izdržavam porodicu, to je u suštini najvažnije. Godina sam imao fiksno radno vrijeme od osam do osam, s tim da bih uzimao pauzu za ručak."

"Uvijek sam bio anti-pušač, ne volim posao koji radim, ali šta je tu je. Nije ispunjenje sna, ali ni fudbal nije sve u životu.

Kaže da je u nekoliko prilika imao i nezgodnih prilika kada su ga pljačkaši pokušali opljačkati.

"Jednom su me dvojica čekala sa pištoljem ispred trafike. Tražili su mi novac, a ja im nisam dao. Od tada me malo strah."


Otkako se oprostio prije 16 godina fudbal se značajno promijenio, ali ne i Oscarov bijes na svoju nesreću i žal što nije igrao duže nikad nije nestala.

"Ne gledam fudbal jer meljuti kada tvoji saigrači igraju bez tebe. Imao sam osjećaj da sam mogao nastaviti još dugo."

Umjesto toga i dalje će nastaviti da prodaje cigarete. Na desetine puta će dnevno pozdraviti mušterije, neki će ga prepoznati neki, a on će i dalje "slatkiše" za grlo mijenjati za novac.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti