15. 04. 2022 - 20:00
Radnik i Velež remizirali u Bijeljini, ni nakon drugog meča...
907
Shares
Radnik i Velež remizirali u Bijeljini, ni nakon drugog meča nema pogotka u 26. kolu

Radnik i Velež remizirali u Bijeljini, ni nakon drugog meča nema pogotka u 26. kolu

15. 04. 2022 - 20:00
0
Shares

Nogometaši Radnika i Veleža remizirali su u drugom meču 26. kola Premijer lige BiH, a konačan rezultat, baš kao i u prvom meču koji je odigran u Prijedoru između Rudara i Željezničara, glasio je 0:0.

Radnik je nešto bolje otvorio meč i već u trećoj minuti prvi zaprijetio prema golu Veleža, ali Živković je loše zahvatio loptu i Bogdanović mu je uspio odbraniti. Uzvratili su Rođeni i to tri minute nakon toga, Peco je šutirao, no istakao se i golman domaćih Muminović.

Velež je novu šansu imao u sedmoj minuti kada je Hasanović pokušao i šutirao pored gola, da bi nove dvije velike šanse za goste iz Mostara imali Anđušić i Vehabović, no oba puta je odličan bio Muminović.

Do kraja prvog poluvremena je bilo opasnih situacija pred oba gola, ali nije bilo izrazitih šansi pa se na pauzu otišli s rezultatom 0:0.

Prvu šansu u drugom poluvremenu, baš kao što je to bilo i u trećoj minuti, imali su domaći igrači preko Pantelića, no Bogdanović je zaustavio njegov pokušaj, da bi u 66. minuti Muminović još jednom sjajno reagovao i odbranio efektan pokušaj Brandaoa.

Do kraja meča nije bilo pogodaka pa je i drugi susret 26. kola završen rezultatom 0:0.

Učitaj još novosti