15. 04. 2022 - 10:30
Džanan Musa nakon operacije u induciranoj komi: Jutros...
907
Shares
Džanan Musa nakon operacije u induciranoj komi: Jutros saopšteno, evo u kakvom je stanju

Džanan Musa nakon operacije u induciranoj komi: Jutros saopšteno, evo u kakvom je stanju

15. 04. 2022 - 10:30
0
Shares

Bh. košarkaš Džanan Musa doživio je povredu na sinoćnjoj utakmici protiv Manrese zbog čega je hitno morao na operaciju.

Musa je sinoć odigrao još jednu nevjerovatnu utakmicu u dresu Breogana, te je bio najefikasniji na parketu u pobjedi svoje ekipe rezultatom 98:94. Bh. košarkaš je ubacio 18 poena, te je dodao devet skokova i tri asistencije.

Međutim, sve to ostalo je u sjeni objave Breogana koji je na zvaničnoj stranici potvrdio da je Musa dobio nezgodan udarac u vrat prilikom kojeg mu je proizveo frakturu dušnika, a ljekarski tim ga je poslao u bolnicu.

Ljekari u bolnici su odlučili da Musa odmah mora na operaciju jer je imao problema s disanjem zbog pojave hematoma.

Bh. košarkaš je operisan u ranim jutarnjim satima, a Breogan je na zvaničnom Twitter profilu potvrdio da je sve prošlo u najboljem redu i da je Musa van životne opasnosti.

On će biti zadržan u bolnici nekoliko dana jer je potrebno vrijeme da hematom nestane, a iz španskog kluba su poručili da će blagovremeno objavljivati nove informacije o stanju našeg reprezentativca.

"Igrač Breogana, Džanan Musa, operisan je rano jutros i ljekarski tim nam je potvrdio da je sve prošlo kako treba i prema planu. Detaljnije informacije ćemo objaviti u narednim satima", objavio je Breogan.

Također, iz Musinog tima su nam potvrdili da je bh. košarkaš u induciranoj komi nakon operacije, ali da ljekari pomno prate njegovo stanje i da je sve prošlo kako je planirano, t da Džanana očekuje sada oporavak i nije poznato kada će se vratiti na parket.

Učitaj još novosti