22. 03. 2022 - 22:36
Zlatan Ibrahimović otkrio šta misli o ratu u Ukrajini: "Da...
907
Shares
Zlatan Ibrahimović otkrio šta misli o ratu u Ukrajini:

Zlatan Ibrahimović otkrio šta misli o ratu u Ukrajini: "Da budem iskren..."

22. 03. 2022 - 22:36
0
Shares

Bez obzira gdje živite, čime se bavite i na koji način živite, praktično je nemoguće ne saznati šta se dešava u Ukrajini.

Još 24. februara krenula je ruska invazija na Ukrajinu i evo skoro mejsec dana traje rat u toj zemlji. I oni koji možda i žele, ne mogu svakodnevno pobjeći od ratnih tema, mada je Zlatan Ibrahimović priznao da pokušava da se zaštiti od tih izvještaja.

"Jako je teško, ja sam za mir i ljubav", govori Ibra na press konferenciji Švedske, pa dodaje:

"Teško je govoriti u ratu, jako je teško. Svoju poruku prenosim kroz nogomet. Igrat ćemo nogomet i nastojat ćemo na taj način širiti energiju i ljubav. Tragično je ovo što se danas događa, ne bi uopšte smjelo. Trebali bismo rješavati stvari na normalan način u 2022. godini, a ne prolaziti kroz ratove u kojima ljudi moraju patiti zbog stvari zbog kojih ne bi trebali. Upravo smo prošli pandemiju, izašli iz nje i počeo je rat...".

"Želim biti pozitivan, dijeliti ljubav i imati mir. Mir i ljubav. To je ono za šta se zalažem i nadam se da će doći što prije. Da budem iskren, gasim TV i ne pratim medije. Rečeno mi je, priča se o tim dešavanjima, ali ne pratim. Nadam se da će se stvari riješiti, ali izbjegavam pratiti. Ja sam protiv svega i protiv rata, teško je, ali fokusiram se na neke druge stvari", priznao je 40-godišnji golgeter Milana.

Ibrahimović je na današnjoj press konferenciji govorio da ga pomalo brine to što se bliži kraj njegove karijere.

"Imam onaj mali strah, šta će da bude poslije? Znam da ću imati kasnije razne prilike, da ću dobiti mnoge razne ponude, ali taj adrenalin koji dobijem na terenu, neću dobiti ngidje drugo. Zato me hvata panika. Nastavit ću dokle god mogu i samo uživati, ali radi se o dobrom osjećaju i ne žalim se".

On sa Švedskom u četvrtak dočekuje Češku u polufinalu doigravanja za Svjetsko prvenstvo i u slučaju pobjede u finalu će gostovati Poljskoj. Ibra vjeruje da će igrati u Kataru na Mundijalu, no svjestan je da se treba dobro potruditi da se tamo dođe.

Učitaj još novosti