03. 03. 2022 - 09:33
Teniser koji je otišao ratovati u Ukrajinu: Novak mi se javio,...
907
Shares
Teniser koji je otišao ratovati u Ukrajinu: Novak mi se javio, čak smo i pričali, a Roger i Rafa...

SERHIJ STAHOVSKI

Teniser koji je otišao ratovati u Ukrajinu: Novak mi se javio, čak smo i pričali, a Roger i Rafa...

03. 03. 2022 - 09:33
0
Shares

Serhij Stahovski, ukrajinski teniser koji je karijeru završio početkom ove godine porazom na startu kvalifikacija Australian Opena, odlučio je kao dobrovoljac braniti Ukrajinu od ruske invazije. 

Ukrajinac je osvojio četiri ATP titule. Prvi put je turnir osvojio u Zagrebu 2008. godine kao "sretni gubitnik" kada je u finalu pobijedio Ivana Ljubičića. U karijeri je na turnirima zaradio više od pet i pol milijuna dolara. Prije nekoliko dana je ostavio obitelj u Mađarskoj i vratio se u Ukrajinu. 

"Djeca ne znaju gdje sam, a supruga cijeli dan nije pričala sa mnom kad sam joj saopćio odluku. Nisam imao vremena za obuku. Znam koristiti pištolj. Nadam se da ga neću morati koristiti, ali ako budem morao, spreman sam. U zraku nemamo šanse s njima, ali u borbama na tlu smo jači jer mi branimo svoju zemlju, a oni dolaze bez morala", rekao je penzionisani teniser.

Stahovski je otkrio da mu se iz teniskog vrha javio samo Novak Đoković.

"Novak mi je poslao poruku podrške, čak smo malo i popričali. Bezuspješno sam pokušao kontaktirati Federera i Nadala, žao mi je što oni radije šute. Razumijem ih donekle, nije ovo njihov rat", rekao je Stahovski, kojeg se najviše pamti po pobjedi upravo nad Rogerom Federerom 2013. godine na Wimbledonu.

Učitaj još novosti