02. 03. 2022 - 11:07
Sastale se ratoborna Ukrajinka i neutralna Ruskinja, njihov...
907
Shares
Sastale se ratoborna Ukrajinka i neutralna Ruskinja, njihov susret na mreži je priča za sebe

UKRAJINKA POSLALA SNAŽNU PORUKU

Sastale se ratoborna Ukrajinka i neutralna Ruskinja, njihov susret na mreži je priča za sebe

02. 03. 2022 - 11:07
0
Shares

Ruski i ukrajinski sportisti su prinuđeni da se takmiče jedni protiv drugih dok njihove zemlje ratuju. 

Elina Svitolina je na turniru u Monterreypobijedila rivalku iz Rusije, Anastasiu Potapovu sa ubjedljivih 2:0 u setovima. Bilo je 6:2 i 6:1.

Svitolina je ranije prijetila da neće igrati protiv tenisera iz Rusije ili Bjelorusije i tražila je izbacivanje svih tenisera iz te dvije zemlje.

U međuvremenu je ITF pronašao rješenje da se ruski i bjeloruski teniseri mogu takmičiti, ali bez bilo kakvih nacionalnih obilježja.

Kada su izašle na teren Svitolina je obukla opremu u bojama Ukrajine i na terenu je bila fenomenalna i ostvarila je sigurnu pobjedu, piše Sportspot.

Nakon što je odigran posljednji poen susret Potapove i Svitoline na mreži je priča za sebe i putokaz svim ostalim sportistima. Više pogledajte OVDJE.

Naime, Svitolina je prišla svojoj rivalki i sportski joj pružila ruku, a isto je uradila i ruska teniserka koja je nastupila pod neutralnom zastavom.

"Bila sam fokusirana. Bila sam u misiji za svoju zemlju. Bilo je važno da budem spremna za sve što mi se nađe na putu", rekla je Ukrajinka nakon meča.

3000

Svitolina je poručila da će kompletan zarađeni novac od turnira donirati vojsci Ukrajine. Pobjedniku u Monterreyu će dobiti 31.000 dolara.

Učitaj još novosti