28. 01. 2022 - 23:22
NI KARABATIĆ, A NI HANSEN: 2 iznenađenja za FINALE EP u rukometu
907
Shares
NI KARABATIĆ, A NI HANSEN: 2 iznenađenja za FINALE EP u rukometu

NI KARABATIĆ, A NI HANSEN: 2 iznenađenja za FINALE EP u rukometu

28. 01. 2022 - 23:22
0
Shares

U finalu Evropskog prvenstva u rukometu igraće Španija i Švedska!

To je odlučeno nakon današnjih fenomenalnih polufinalnih mečeva u kojima su veliki favoriti, bar prema mišljenju "bukmejkera", bili Danska i Francuska. Ipak, prvo je Španija savladala Dance 29:25 (16:11) i probaće da dođe do trećeg uzastopnog evropskog zlata, dok su potom Šveđani iznenadili "stare lavove" iz Francuske 34:33 (19:17).

Danska je blistala na EP, ali je porazom protiv Francuske u poslednjem kolu druge faze sebe "poslala" na Španiju i to im definitivno nije bio dobar potez, piše Mondo.

Čak ni osam golova neverovatnog Hansena nije bilo dovoljno da se zaustavi "crvena furija" koju su predvodili Gomez sa 11 i Kaneljas sa sedam pogodaka. Tako će Španija u nedelju imati priliku da treći put zaredom postane prvak Evrope, što je zaista nevjerovatan uspjeh.

S druge strane Francuska se dosta mučila protiv Švedske, ali je na poluvremenu vodila iako Žerar na golu nije imao veče (četiri odbrane). U nastavku su Šveđani dodali gas i zasluženo došli do pobede.

Sve su mogli da upropaste u poslednjih tridesetak sekundi kada su napravili faul u napadu i ostali bez lopte, pa je sevnula kontra Francuza koju je zaustavio neverovatni golman Palička.

Upravo je bio najzaslužniji za pobedu uz Gotfridsona (devet golova) i Pelasa (sedam), dok su na drugoj strani sa po osam prednjačili Deska i Min. Nikola Karabatić je bio nedovoljno fit i dao je tek jedan gol, pa je lako evidentirati da su najiskusniji najviše podbacili.

Finale se igra u nedelju od 18.00.

Učitaj još novosti