28. 01. 2022 - 08:00
Skandalozna izjava Giannija Infantina: Na gradilištima u...
907
Shares
Skandalozna izjava Giannija Infantina: Na gradilištima u Kataru nije umrlo 6500, već...

Skandalozna izjava Giannija Infantina: Na gradilištima u Kataru nije umrlo 6500, već...

28. 01. 2022 - 08:00
0
Shares

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino nastavio je sa davanjem prilično kontroverznih izjava.

Poznato je da se prvi čovjek svjetske fudbalske federacije zalaže za odigravanje Svjetskog prvenstva svako dvije godine, sa čime se ne slaže ogroman dio fudbalske javnosti. 

U branjenju svojih stavova Infantino često odlazi u krajnosti, a tako je bilo i ovog puta.

Predsjednik FIFA-e sžje komentarišući predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru i ogroman broj preminulih radnika prilikom izgradnje stadiona, izjavio kako se sa ciframa manipuliše, te da je broj umrlih dosta manji. 


"Jednostavno nije istina da je na gradilištima prijavljeno 6500 mrtvih radnika. Riječ je o tri hiljade. I tri hiljade su previše, ali između 3000 i 6500 je velika razlika", rekao je Infantino. 

Bez obzira da li su njegovi navodi tačni ili ne, mora se priznati da je itekako neumjesno na ovaj način osvrtati se na ljudske žrtve i koristiti se njima u pokušajima uljepšavanja situacije, posebno imajući u vidu da je svaki gubitak ljudskog života ogroman udarac. 

No, mnogima su nažalost bitniji neki drugi interesi i teško je vjerovati da će se stvari po tom pitanju promijeniti sve dok se na ljudske živote gleda kao na običan broj. 

Učitaj još novosti