27. 01. 2022 - 08:28
Bogdanović nizao promašaje, Utah izgubila od najbolje ekipe lige
907
Shares
Bogdanović nizao promašaje, Utah izgubila od najbolje ekipe lige

NBA

Bogdanović nizao promašaje, Utah izgubila od najbolje ekipe lige

27. 01. 2022 - 08:28
0
Shares

Mostarac Bojan Bogdanović i Ivica Zubac izlazili su na parkete u utakmicama NBA lige igranima u noći na četvrtak. Bogdanović i Utah Jazz igrali su i upisali poraz 97:105 protiv Phoenix Sunsa, omjerom najbolje momčadi lige, dok su Zubac i Los Angeles Clippersi slavili 111:102 protiv Orlando Magica, omjerom najslabijeg sastava u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Hrvatski košarkaši nisu se posebno istaknuli u tim utakmicama.

Nakon što je Phoenix prije dva dana slavio domaću pobjedu protiv Ute, ove dvije momčadi ponovo su se ogledale s jednakim ishodom. Devin Booker pobrinuo se za dobar start Sunsa, a Chris Paul za završnicu utakmice u kojoj Utah nije bila u vodstvu izuzev onog početnog, ali u kojem je uspjela minus od 21 koša svesti na zaostatak od dva razlike početkom treće četvrtine.

Jazz, bez Donovana Mitchella i Rudyja Goberta, bio je u igri sve do samog kraja susreta, na -2 manje od dvije minute prije završetka, no do preokreta Bogdanović i njegovi suigrači nisu došli. Hrvatski reprezentativac mučio se s preciznošću (3/13 iz igre) i susret je završio znatno ispod svog prosjeka, s učinkom od sedam poena, tri skoka i tri izgubljene lopte.

Devin Booker je za pobjednike, kojima su nedostajali Jae Crowder i Deandre Ayton, ubacio 43 poena uz 12 skokova, a Chris Paul dodao 21. Za razliku od Jazza, kojem je ovo bio treći uzastopni poraz, Clippersi su vezali dvije pobjede nakon minimalnog slavlja protiv Washington Wizardsa i sinoćnjeg protiv Orlando Magica.

U utakmici u kojoj su prvi put došli do vodstva u završnoj četvrtini, nadoknadivši pritom -14, petorica košarkaša sastava iz Los Angelesa ubacila su dvoznamenkast broj poena, ne i Ivica Zubac, koji se zaustavio na osam koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Ujednačen napad Clippersa predvodili su Amir Coffey s 19 poena i Luke Kennard sa 17, dok su kod Magica najbolji bili Franz Wagner s 21 košem i devet asistencija odnosno Cole Anthony s 19 poena i 11 asistencija.

Učitaj još novosti