26. 01. 2022 - 20:11
Egipat nakon penala pobijedio Obalu Slonovače i zakazao okršaj...
907
Shares
Egipat nakon penala pobijedio Obalu Slonovače i zakazao okršaj protiv Vahinog Maroka

Egipat nakon penala pobijedio Obalu Slonovače i zakazao okršaj protiv Vahinog Maroka

26. 01. 2022 - 20:11
0
Shares

Reprezentacija Egipta večeras je nakon penala pobijedila Obalu Slonovače u osmini finala Afričkog kupa nacija.

Prvu šansu na meču imala je selekcija Egipta i to u 17. minuti kada je Marmoush pokušao iz daljine, ali je prečka spasila Obalu Slonovače. Samo četiri minute kasnije u šansi je bio Salah koji odlično šutira, no Sangare je nekako uspio da to odbrani.

Egipat ponovo prijeti u 36. minuti. Mohamed je pokušao sa vrha kaznenog prostora, ali Sangare je ponovo siguran.

Obala Slonovače je prvu veliku šansu imala u 39. minuti. Nakon centaršuta pokušao je Ibrahim Sangare, ali je El Shenawy fantastično odbranio i sačuvao mrežu Egipta. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela odličnu šansu je imao i Haller, ali je golman Egipta i to odbranio.

Prvu šansu u nastavku meča imao je Egipat. U 63. minuti Mohamed ponovo prijeti i sjajno šutira, ali lopta ide pored desne stative.

Sedam minuta kasnije prijeti i Obala Slonovače. Haller je pokušao s nekoliko metara glavom, no golman protivničkog tima sjajno brani. Obala Slonovače je u 85. minuti mogla do vodstva. Zaha je izašao sam ispred El Shenawyja koji fantastično brani.

Do kraja regularnog dijela nije bilo golova što je značilo da idemo u produžetke. U prvom produžetku ponovo prijeti Egipat. Sherif je imao fantastičnu šansu kada je šutirao glavom, ali malo iznad prečke.

U 98. minuti Zizo je pokušao, no Sangare to brani. U drugom produžetku u 113. minuti Salah je dobro dodao za Trezegueta koji loše šutira, te lopta ide daleko preko gola.

Egipat je u 120. minuti mogao do pobjede. Salah je prošao po lijevoj strani i sjajno uposlio Trezegueta koji je sa desetak metara šutirao direktno u golmana Obale Slonovače. Sudija je odmah nakon toga svirao kraj, te je bilo jasno da ćemo putnika u četvrtfinale saznati nakon penala.

Prvi penal za Obalu Slonovače izveo je Pepe i pogodio za 1:0. Nakon njega za Egipat je izvođač bio Zizo koji je poravnao na 1:1.

Nakon toga loptu je uzeo Ibrahim Sangare i sigurno je pogodio za 2:1. Drugi penal za Egipat izveo je El Solia koji je također bio precizan, te je rezultat bio 2:2.

Treći penal za Obalu Slonovače izveo je Bailly, ali je na oduševljenje navijača Egipta promašio, odnosno golman mu je to odbranio bez većih problema. Egipćani su to itekako iskoristili jer je Kamal u trećoj seriji pogodio za 3:2.

Cornet je nakon toga uspio da pogodi s bijele tačke i poravna na 3:3. Četvrtu seriju za Egipat je šutirao Abdelmonem i pogodio za 4:3. 

Petu seriju otvorio je Zaha i uspio je da ostavi Obalu Slonovače u igri jer je poravnao na 4:4. Peti izvođač za Egipat očekivano je bio Mohamed Salah koji je preuzeo odgovornost, te je zabio gol za 5:4 i odveo svoj tim i četvrtfinale gdje će igrati protiv Maroka.

Učitaj još novosti