26. 01. 2022 - 18:23
Predsjednik FIFA-e: SP svake dvije godine bi smanjilo broj...
907
Shares
Predsjednik FIFA-e: SP svake dvije godine bi smanjilo broj migranata koji se utapaju

Predsjednik FIFA-e: SP svake dvije godine bi smanjilo broj migranata koji se utapaju

26. 01. 2022 - 18:23
0
Shares

FIFA već odavno planira skratiti period između dva Svjetska prvenstva na samo dvije godine, a obrazlažući tu ideju predsjednik Gianni Infantino je ispričao dosta nebuloznu stvar.

Naime, Švicarac smatra da će pomjeranje Mundijala na svake dvije godine učiniti da stanu migracije iz Afrike i s Bliskog istoka ka Evropi te da se neće stotine i hiljade ljudi daviti u Mediteranu tražeći put ka boljem životu.

"Nije ovo samo pitanje da li želimo imati Svjetska prvenstva na svake dvije godine, nego šta želimo uraditi za budućnost nogometa. Ukoliko pomislimo na ostatak svijeta i veći dio Evrope, onda moramo vidjeti šta im nogomet donosi. Nogomet je pitanje šanse, nade, državnih timova... Ne možemo reći ostatku planete 'dajte nam vaš novac, a gledajte nas na TV-u'. Moramo ih uključiti", rekao je Infantino.


Nastavio je predsjednik FIFA-e iznositi pomalo bizarne stvari.


"Moramo naći način da uključimo ostatak svijeta, da damo nadu Afrikancima, da ne moraju prelaziti Mediteran u želji da pronađu bolji život, a u stvari, prije smrt u moru. Moramo im dati priliku, dati im dostojanstvo. Ne samilošću, nego davanjem mogućnosti ostatku planete da učestvuje. Možda Mundijal na dvije godine nije rješenje, ali moramo pričati o tome", dodao je Infantino.

Izvor pogledajte OVDJE

Klix.ba

Učitaj još novosti