25. 01. 2022 - 07:54
CIRKUS NA AFRIČKOM KUPU NACIJA: Izgubili jer je golman...
907
Shares
CIRKUS NA AFRIČKOM KUPU NACIJA: Izgubili jer je golman zaboravio da smije da uhvati loptu rukama! (VIDEO)

CIRKUS NA AFRIČKOM KUPU NACIJA: Izgubili jer je golman zaboravio da smije da uhvati loptu rukama! (VIDEO)

25. 01. 2022 - 07:54
0
Shares

Dobro je branio, s obzirom da je lijevi bek.

Afrički kup nacija je uvijek pun iznenađenja, ali ove godine sa virusom korona koji pravi probleme zaista smo vidjeli svašta na takmičenju u Kamerunu. 

Ipak najbizarniji momenat turnira desio se u osmini finala, gde su se našla Komorska Ostrva. Nakon pobede nad Ganom zaigrali su u nokaut fazi, ali im je korona izbacila sva tri golmana sa meča, pa je na gol stao lijevi bek Šaher Alhadur.

Ovaj 31-godišnjak je odlično branio, pogotovo s obzirom na to da je visok samo 172 centimetra, ali je odlučujući gol u 70. minutu primio na prilično bizaran način. 

Napadač Kameruna Abubakar se našao u šansi, a Alhadur je na momenat zaboravio da je golman, a ne lijevi bek i zbog toga je stavio ruke iza leđa! 

Umjesto da se baci u noge Abubakaru kao što bi to uradio pravi golman, on se zbunio i baš to je donijelo vođstvo od 2:0 Kamerunu. 

Domaćin je na kraju prošao poslije pobjede od 2:1, a da se Alhadur malo bolje snašao, moguće je da bi herojska ekipa Komorskih ostrva sa El Fardu Benom na čelu uspjela da dođe i do produžetka. 

Pogledajte nespretnu reakciju lijevog beka Komora koji je morao da stane na gol na ovom meču NA OVOM LINKU

Učitaj još novosti