24. 01. 2022 - 17:26
U dramatičnoj završnici Hrvatska pobijedila Island
907
Shares
U dramatičnoj završnici Hrvatska pobijedila Island

EVROPSKO PRVENSTVO

U dramatičnoj završnici Hrvatska pobijedila Island

24. 01. 2022 - 17:26
0
Shares

U tijesnom meču grupe 1 u okviru Evropskog prvenstva rukometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je selekciju Islanda rezultatom 23:22. Hrvati su tako uspjeli nadoknaditi prednost Islanđana na poluvremenu, koji su tada imali +2 (10:12).

Islanđani su ispustili prednost u nastavku susreta, da bi kasnije ponovo uspjeli uzvratiti izabranicima Hrvoje Horvata, ali sve do same završnice meča. 

Island je ispustio prednost u zadnje dvije minute meča i tako u potpunosti ugrozio potencijalni plasman u polufinale takmičenja.

U redovima Hrvatske najefikasniji su bili Tin Lučin sa šest golova, a na meču su se istakli i Ivan Ćupić i Ivan Martinović sa pet golova. S druge strane, za Islanđane sjajnu partiju su odigrali Torkelson (Thorkelsson) sa šest golova, Omar Magnuson (Magnusson) i Sigvaldi Gudjonson (Gudjonsson) sa pet.

Za reprezentaciju Hrvatske ovo je bila nevažna utakmica, obzirom da su porazom od Danske izgubili bilo kakvu šansu da se plasiraju u polufinale prvenstva. S druge strane, Island bi pobjedom imao velike šanse da se nađe u završnici turnira i igra za medalju.

Učitaj još novosti