23. 01. 2022 - 11:44
Kecmanović eliminisan sa Australijan opena: POSLIJE 3...
907
Shares
Kecmanović eliminisan sa Australijan opena: POSLIJE 3 DRAMATIČNA SETA, SRBIN STAO PRED MONFISOM

Kecmanović eliminisan sa Australijan opena: POSLIJE 3 DRAMATIČNA SETA, SRBIN STAO PRED MONFISOM

23. 01. 2022 - 11:44
0
Shares

Miomir Kecmanović nije uspio da se plasira u četvrtfinale Australijan opena pošto je izgubio svoj deul protiv Gaela Monfisa rezultatom 3:0 u setovima (7:5, 7:6, 6:3) i to poslije velike borbe, iako to stanje na semaforu ne govori.

Pravu dramu gledali smo u prvom setu. Ono što je obećavalo to je Miomirova želja, volja, i neviđen entuzijazam da se ponovo dokaže. Imao je ispred sebe živu legendu koja je poznata po atraktivnim mečevima i koji je, vjerovali ili ne od Kecmanovića stariji 13 godina.

Tako je Francuz napravio sebi prostor da, i pored toga što nije mogao da stoji na nogama, odigra svoje četvrtfinale, a čekaće boljeg iz duela Karenjo Busta - Beretini.

Istini za volju gledali smo prilično izjednačen duel u prvom setu. Bilo je tu i atraktivnih poteza i prije svega sjajne igre našeg tenisera sve do same završnice. Skoro pola sata nismo vidjeli nijednu brejk priliku, a Miomir je imao veliku podršku sa tribina, jer su navijači i dalje pod utiskom dešavanja oko Novaka Đokovića, pa su glasno uzvikivali "Nole, Nole".

Međutim, prvi do takve prilike stigao je Francuz, i to ne zato što je bio mnogo bolji, već je jednostavno svojim iskustvom uspio da nametne stil igre protiv 22-godišnjeg Srbina. Zanimljivo da smo dva puta vidjeli isti gem, samo u različitim ishodima, ali je na kraju Monfis osvojio prvi set.

Drugi set je maltene bio preslikana slika prvog osim jednog detalja - Kecmanović je uspio da stigne do brejka! I ne samo to, već je uspio i da ga potvrdi poslije jednog gema i da napravi pritisak na Francuza. Ali, to kao da je razgoropadilo momka koji ima 35 godina, ali je igrao kao momak.

Ubrzo je preokrenuo i stigao do prilike da osvoji i drugi set, ali je MIomir smogao snage da se i tada vrati i produži dramu na taj-brejk. Vrlo dobro je počelo, ali se katastrofalno završilo. Imao je 4:2 Kecmanović, ali je Monfis sa pet vezanih poena stigao i do drugog osvojenog seta.

Bilo je potrebno čudo Srbinu, ali do toga nije došlo. Iako je Monfis izgledao kao da ne može da stoji na nogama, često je morao da napravi pauze kako bi se odmorio, svi su pomislili da bi možda mogao da se preda, međutim on je odradio posao do kraja i prilično lako osvojio i treći set i tako odnio pobjedu nad Srbinom.

Šteta, mada danas bi rijetko ko pobjedio ovakvog Monfisa.

Izvor:Blic

Učitaj još novosti