19. 01. 2022 - 22:21
Gdje je i šta radi Rodžer Federer i da li se ovako ponaša neko...
907
Shares
Gdje je i šta radi Rodžer Federer i da li se ovako ponaša neko ko hoće da bude GOAT?

NIJE SE JOŠ OGLASIO O ĐOKOVIĆU

Gdje je i šta radi Rodžer Federer i da li se ovako ponaša neko ko hoće da bude GOAT?

19. 01. 2022 - 22:21
0
Shares

Cijeli teniski svijet se okrenuo naopačke zbog situacije sa Novakom Đokovićem u Australiji. Gotovo da nema ozbiljnijeg teniskog imena, a da nije prokomentirsalo situaciju i torturu, a na kraju i deportaciju, kroz koju je prošao najbolji teniser svijeta.

Ali, jedno ime je misterija. Jedan od najboljih igrača svih vremena, ravnopravni pretendent na GOAT titulu uz Đokovića i Nadala - Rodžer Federer, kao da je nestao sa lica zemlje.

Istina, oporavlja se od teške operacije koljena zbog koje je najavio da sigurno do ljeta neće igrati, i da bi pravo čudo bilo ako uspije da se oporavi do Vimbldona, njegovog omiljenog turnira.

O njemu nema ni slova o tome gdje je i šta radi, ni novinari koji su s njim u kontaktu nisu uspjeli da dođu do njegove izjave o slučaju Đoković, što je nešto što bi bila svjetska ekskluziva i nešto što s nestrpljenjem čeka da čuje cijeli svijet.

Federer je odlučio da se skloni od javnosti i sve to prati sa "sigurne bezbjednosti". Ne želi da se izjašnjava, da daje stav o torturi rivala, a sa druge strane ni da se zamjera vlastima, lobi grupama, mnogim svjetskim moćnicima, sponzorima...

On je ovako u "vin-vin" situaciji. Vjerovatno bi nešto tako volio i Nadal, koji je zbog učešća na Australijan openu ipak suočen sa pitanjima o Novaku i ne može da ih izbjegne, koliko god on to želio, jer, kako i sam kaže, postaje umoran od njih.

Ali, ovakvo ponašanje Federera samo još jednom pokazuje kakav je on kao ličnost. Ne želi da se upušta u određene stavove kako ne bi na bilo koji način ugrozio sebe i svoj sponzorski pul. Jasno je da i njemu, kao i Nadalu odgovara da Đokoviću bude onemogućeno da se takmiči, kako ih ne bi prestigao po broju Grend slem titula, što je bilo samo pitanje vremena.

No, koliko god mu to odgovaralo, kao neko koga u teniskom svijetu mnogi smatraju GOAT-om, ne može tek tako da žmuri na neka od najvažnijih teniskih pitanja i da gleda samo svoja posla.

Učitaj još novosti