19. 01. 2022 - 12:16
Bivši igrač Barcelone ne štedi novac: Kupio Mercedes za...
907
Shares
Bivši igrač Barcelone ne štedi novac: Kupio Mercedes za 150.000 funti, a onda počastio djevojku

Bivši igrač Barcelone ne štedi novac: Kupio Mercedes za 150.000 funti, a onda počastio djevojku

19. 01. 2022 - 12:16
0
Shares

Junior Firpo je ljetos odlučio da napusti Barcelonu i karijeru je nastavio u Leeds Unitedu.

Firpo se nije naigrao u Barceloni nakon dolaska iz Betisa, a katalonski klub odlučio je da ga proda kako bi barem koliko-toliko popravili svoju finansijsku situaciju.

Na kraju stigla je ponuda od Leeds Uniteda koju Barcelona nije mogla da odbije, te je ovaj fudbaler karijeru nastavio u engleskom Premiershipu, a Barca je od njegove prodaje zaradila 15 miliona eura.

Firpo očito uživa u životu u Engleskoj i ne krije od javnosti svoj luksuzni život. Jedan je od najplaćenijih igrača u Leedsu, te je odlučio nedavno da se itekako počasti.

Naime, Firpo je odlučio da kupi Mercedes G63 AMG koji je platio oko 150.000 funti, te se novim automobilom pohvalio na društvenim mrežama.

Da ne štedi previše svoj novac pokazao je i nekoliko sedmica prije toga kada je odlučio da počasti i svoju djevojku Juliju Torralbo kojoj je također kupio luksuzni automobil za rođendan.

nintchdbpict000704571094

Ovaj 25-godišnji fudbaler u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 18 utakmica u svim takmičenjima za Leeds. S engleskim klubom potpisao je saradnju do ljeta 2025. godine.

Promijenio reprezentaciju


Firpo je i nedavno bio u centru pažnje kada je odlučio da promijeni svoje sportsko državljanstvo. On je odlučio prije nekoliko godina da igra za Španiju gdje je prošao omladinske selekcije, ali poziva u A tim nije bilo.

Zbog toga Firpo je odlučio da u budućnosti igra za Dominikansku Republiku gdje je i rođen, a uskoro bi trebao da debituje za svoju novu reprezentaciju.

Dominikanska Republika ima nekoliko reprezentativaca koji igraju u nižim ligama u Španiji i Italiji i sigurno da će Firpo biti velika zvijezda u narednim akcijama ove selekcije.

Sportsport

Učitaj još novosti