18. 01. 2022 - 21:37
Futsaleri BiH stigli u Groningen: Pogledajte raspored nastupa...
907
Shares
Futsaleri BiH stigli u Groningen: Pogledajte raspored nastupa na historijskom Euru

Futsaleri BiH stigli u Groningen: Pogledajte raspored nastupa na historijskom Euru

18. 01. 2022 - 21:37
0
Shares

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla su u danas Groningen i smjestila se u hotel uoči početka Evropskog prvenstva, prvog velikog takmičenja na koje je naša selekcija otišla.

Selektor Ivo Krezo zadovoljan je pripremama odličnih bh. futsalera koji su dominantnom igrom izborili historijski nastup na Evropskom prvenstvu koje sutra počinje u Nizozemskoj.

"Put je protekao u najboljem redu. Nakon dobro odrađenih priprema, poremetilo nas je to što su nam dva igrača, Petak i Poračanin, pozitivni na koronavirus. Nadam se da će i oni u naredna dva-tri dana biti negativni i da će nam se pridružiti ovdje u Nizozemskoj", rekao je selektor Krezo.

Naši reprezentativci će sutra u 11:00 sati odraditi prvi trening u Nizozemskoj, a vremena za uigravanje imat će sve do 22. januara kada igraju prvi meč na Euru protiv Španije.

Nakon meča protiv Španije koji se igra u subotu, slijede još dva ogleda, protiv Gruzije (26. januara) i Azerbejdžana (29. januara). Sve utakmice su na rasporedu u 17:30

Po dvije najbolje selekcije u grupi izborit će četvrtfinale takmičenja što bi bio još jedan nevjerovatan uspjeh sjajne generacije bh. futsalera.

Svi mečevi reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu bit će emitirani u direktnom prijenosu na BHT-u.

Učitaj još novosti