18. 01. 2022 - 13:12
MEDVEDEV SE PONOVO OGLASIO O ĐOKOVIĆU Rusa ponovo pitali o...
907
Shares
MEDVEDEV SE PONOVO OGLASIO O ĐOKOVIĆU Rusa ponovo pitali o Srbinu, ove riječi ODJEKUJU Melbourneom

MELBOURNE

MEDVEDEV SE PONOVO OGLASIO O ĐOKOVIĆU Rusa ponovo pitali o Srbinu, ove riječi ODJEKUJU Melbourneom

18. 01. 2022 - 13:12
0
Shares

Iako nije javno podržao Novaka Đokovića tokom dobro poznate situacije u Melburnu, Danil Medvedev je nakon prvog meča na Australijan openu poslao uputio emotivne riječi za srpskog tenisera.

Medvedev je pobijedio Švicarca Henrija Laksonena u tri seta, a potom je odgovarao na pitanja novinara.

Kao i gotovo svi drugi teniseri, Rus je od predstavnika medija upitan da komentariše deportaciju Đokovića iz Australije.

Nije želio prvi favorit za osvajanje Australijan opena da ulazi u detalje, već je poručio da bi volio makar još jednom da se sastane sa Novakom u finalu prvog grend slema u sezoni, pa čak iako bi u tom meču izgubio.

- Melburn, 'Rod Lejver' arena, to je njegovo omiljeno mjesto na svijetu, toliko mečeva, dobijenih finala i polufinala, bio je sjajan. Pokušao sam da ga spriječim prošle godine, ali sam bio daleko od toga. Volio bih da imam ponovo šanse da igram sa njim u finalu na 'Rod Lejveru', čak i da me pobijedi. U finalu US opena sam uspio da pobijedim Novaka, išao je po nešto specijalno, igrao je dobar tenis, servirao dobro. Sa kim god da igram u finalu moraću da odigram najbolje što mogu - rekao je Medvedev.

Podsjetimo, nakon što je Đoković prebačen u privremeni pritvor u hotel u Melburnu, Medvedev je upitan za komentar.

- Ako je imao pravedno izuzeće od pravila, naravno da treba da bude na turniru. Ako nema, onda ne treba. Naravno, kada on nije tu, nemate čovjeka koji je uzeo 20 grend slemova, što je mnogo. Kada neko ko je uzeo devet trofeja u Australiji nije tu, žijreb se otvara, rastu šanse - rekao je tada Medvedev.

Nove riječi o Srbinu sada nisu hladne kao prethodne. Dvadesetpetogodišnji Rus će u drugom kolu igrati protiv ljubimca domaće publike, Nika Kirjosa.

Učitaj još novosti