18. 01. 2022 - 10:36
Teniski savez Australije konačno se detaljno oglasio nakon...
907
Shares
Teniski savez Australije konačno se detaljno oglasio nakon Novakove deportacije: Žalimo...

MELBOURNE

Teniski savez Australije konačno se detaljno oglasio nakon Novakove deportacije: Žalimo...

18. 01. 2022 - 10:36
0
Shares

Nakon što su se kratko oglasili poslije deportacije Novaka Đokovića, odnosno njegovog gubitka na Sudu, Teniski savez Australije je drugog dana takmičenja na Australian Openu izdao detaljnije saopćenje u kojem su izrazili žaljenje zbog situacije koja se dogodila.

Istaknuto je da Teniski savez Australije poštuje odluke Suda, da su nedavni događaji imali utjecaj na sve igrače i da zbog toga žale, te da je ovo lekcija koja je naučena.

- Želimo jasno da poručimo da poštujemo odluke ministra za imigracije i Federalnog suda. AO 2022 je sada počeo i naš prioritet je oduvijek bio da omogućimo najbolje iskustvo za sve učesnike. Teniski savez Australije je usko radio i sa Federalnim sudom i sa Viktorijanskom vladom tokom prošle godine kako bi organizovali da sve bude sigurno za igrače, stručni štab i navijače što se tiče korone.

Svjesni smo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog utjecaja koji je imao na sve igrače. Uvijek postoje lekcije koje treba da se nauče, a mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme i implementacije kako bismo sve informisali o našem planiranju.

Australija ima veliku tenisku tradiciju i divno je vidjeti navijače kako bodre najbolje igrače svijeta i želimo da fokus bude na tome. Radujemo se što su ispred nas nevjerovatne dvije sedmice tenisa - navodi se između ostalog stoji u saopćenju.

Učitaj još novosti